Procurorii îl cheamă pe Tăriceanu la tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

urmare a propunerii făcute de anchetatori în rechizitoriul întocmit în acest caz. Anchetatorii susţin că Patriciu şi-ar fi însuşit, în perioada septembrie 1999 - noiembrie 2001, 85 milioane

urmare a propunerii făcute de anchetatori în rechizitoriul întocmit în acest caz. Anchetatorii susţin că Patriciu şi-ar fi însuşit, în perioada septembrie 1999 - noiembrie 2001, 85 milioane $ din acordul EPSA, sumă care ar fi trebuit vărsată statului român.
În acelaşi dosar mai sunt acuzaţi, în ceea ce priveşte creanţa Libia, vicepreşedintele Rompetrol Olanda, Alexandru Bucşă, şi directorul Direcţiei Generale a Bugetului de Stat din cadrul MFP, Petrică Grama. Pentru manipularea pieţei bursiere vor ajunge în instanţă jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, reprezentantul SSIF Alpfa Finance, Florin Aldea, agentul de servicii de investiţii financiare şi trader la SSIF Alpfa Finance, Cerasela Rus, agentul de servicii de investiţii financiare şi reprezentant SSIF Eastern Securities, Claudiu Simulescu, fostul ministru al comunicaţiilor, Sorin Pantiş, membrii în cadrul CNVM Victor Eros şi Paul Miclăuş, preşedintele CNVM, Gabriela Anghelache, precum şi şeful Corpului de control al CNVM, Elena Albu. Procurorii vor continua cercetările într-un dosar disjuns.

Preşedintele Rompetrol acuză diversiuni politico-economice
Toate cele 12 persoane vor trebui să achite cheltuieli judiciare în valoare de 95.000 RON, cât ar fi costat ancheta. Dinu Patriciu ne-a precizat însă că această sumă poate reprezenta doar cheltuielile procurorilor în una din deplasările în străinătate făcute pe parcursul anchetei, estimând că pentru acest dosar s-ar fi cheltuit câteva milioane de euro din banii publici. Omul de afaceri şi-a susţinut nevinovăţia şi a subliniat că procurorii nu au niciun fel de probe pentru infracţiunile de care este acuzat, mai ales că mare parte a dosarului s-a constituit pe baza anchetei SRI, care însă nu mai există la dosar. El a mai reclamat faptul că ofiţerii DIICOT au avut acces nelimitat la serverele Rompetrol, ceea ce este ilegal. Faptul că pentru Phil Stephenson şi Colin Hart s-a disjuns cauza, întrucât, conform rechizitoriului, s-ar fi sustras urmăririi penale, a fost comentat de Patriciu ca un motiv pentru care dosarul ar putea ajunge din nou la Parchet, mai ales că partenerii săi de afaceri s-au prezentat în Justiţie ori de câte ori au fost chemaţi.
Patriciu consideră dosarul "Rompetrol" ca fiind o diversiune politico-economică. Mai mult, el a declarat, ieri, că, în urmă cu două luni de zile, consilierul prezidenţial Claudiu Săftoiu a spus unui înalt demnitar american că ar fi mână în mână cu mafia rusească. Dinu Patriciu nu a dorit să facă public numele demnitarului american. Patriciu şi-a exprimat convingerea că instanţa va constata nevinovăţia sa şi a celorlalte persoane trimise în judecată. Preşedintele CNVM, Gabriela Anghelache, a precizat, ieri, că va da în judecată statul român la CEDO.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite