Procurorii acuzaţi de şpagă voiau de fapt doar… "o pilă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Gheorghe Dumitru şi Eugen Cojocaru şi notarul Gheorghe Bucur, acuzaţi în dosarul privind posibila fraudare a examenului de promovare în funcţii de conducere, vor fi cercetaţi în

Procurorii Gheorghe Dumitru şi Eugen Cojocaru şi notarul Gheorghe Bucur, acuzaţi în dosarul privind posibila fraudare a examenului de promovare în funcţii de conducere, vor fi cercetaţi în libertate.

Decizia, cu caracter definitiv, a fost luată de Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi, condus de vicepreşedintele instanţei, şi membru CSM, Lidia Bărbulescu. Gheorghe Bucur, fost judecător la instanţa supremă şi fost membru al CSM, acuzat de DNA că ar fi intermediat o şpagă de 15.000 de euro, de la Gheorghe Dumitru la Eugen Cojocaru, a declarat că l-a sunat, pentru a se interesa care sunt procedurile de promovare, pe procurorul Cristian Deliorga, membru în consiliu.

Dumitru candida la postul de procuror general al Curţii de Apel Piteşti, iar Cojocaru făcea parte din comisia de examinare. "Nu ştiam că există o procedură de concurs, pentru că altfel nu aş fi discutat posibilitatea unei <> ", a arătat notarul.

"Canistrele cu vin nu erau şpagă, ci cadou"


Acuzarea a cerut arestarea celor trei şi a arătat că la dosar sunt mai multe înregistrări telefonice şi ambientale, inclusiv o declaraţie "denunţ", semnată de Dumitru Gheorghe, care ar confirma vinovăţia acestora. În replică, apărătorii au arătat că s-a încălcat procedura atunci când au fost administrate probele.

De asemenea, avocaţii au reclamat abuzuri care ar fi fost făcute de procurori şi au susţinut nevinovăţia clienţilor. Bucur a negat vehement că ar fi intermediat "şpaga" şi a explicat că este vorba de o confuzie în filajul procurorilor, în care apare că ar lua nişte canistre cu vin.


"În ceea ce priveşte vinul primit de la colegul şi prietenul Cerbeanu (judecătorul Gheorghe Cerbeanu de la Tribunalul Vâlcea - învinuit în acest dosar), vreau să spun că vinul este din producţia lui proprie şi că îmi aduce de fiecare dată când vine în Bucureşti. Vinul este primit cu titlu de cadou şi nu avea legătură cu telefonul pe care l-a primit de la procurorul Dumitru", a arătat notarul. (Ionel Stoica)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite