Procurorii din dosarele "Flota", "Ciuca", "Muresan" - out, eliberatorul lui Bolgiu - in

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seful Departamentului National Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii ,lista neagra" a procurorilor pe care nu ii mai doreste in structura. Printre

Seful Departamentului National Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii ,lista neagra" a procurorilor pe care nu ii mai doreste in structura. Printre cei 11 procurori vizati se afla si Ioan Irimia - seful PNA Cluj, care a "concurat" la conducerea PNA, alaturi de Morar. Nici seful PNA Constanta, Ioan Otel, cel care a semnat rechizitoriul dosarului "Flota", prin care presedintele Traian Basescu a fost trimis in judecata, nu mai este dorit la DNA. Seful PNA Iasi, Alois Imbrea, a fost si el propus pentru revocarea din functie, alaturi de seful Serviciului Anchete Speciale - Gheorghe Vizitiu. Vizitiu este unul dintre procurorii care au semnat rechizitoriul judecatoarei Andreea Ciuca. Constantin Stefanescu, seful PNA Ploiesti, este un alt nume care nu mai este dorit in structurile anticoruptie, el fiind anchetatorul care a instrumentat dosarele privind mafia petrolului. Fostul sef al Sectiei a II-a din PNA Alexandru Chiciu este "beneficiarul" unui loc pe lista neagra a lui Morar. Chiciu este cel care a instrumentat dosarul fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan. Procuroarea Carmen Cojocariu, cea care l-a anchetat pe afaceristul Constantin Cuciureanu, este, de asemenea, propusa pentru revocare. Ceilalti ancheta-tori vizati sunt: Nicolae Pascut (PNA Ploiesti), Gheorghe Stan, Octavian Lupescu si Ioan Ciofu - din structura centrala. De pe lista neagra lipseste numele procurorului care a facut subiectul unei anchete interne, fiind suspectat ca a furnizat informatii din dosarul lui Dumitru Sechelariu, atentionand persoanele vizate de o iminenta retinere. In schimb, Daniel Morar l-a adus la PNA pe procurorul Mircea Petrescu, cel care a decis arestarea lui Andrei Gheorghe pentru detinere de droguri. Ulterior, Andrei Gheorghe a fost scos de sub urmarire penala. O alta gafa a procurorului Petrescu a fost eliberarea hotului international de limuzine Radu Bolgiu.

Reactii ale "acuzatilor"
Ioan Otel, Sef PNA Constanta
Ioan Otel a recunoscut public ca se astepta la aceasta masura, fiind cel care a facut dosarul ,Flota". Odata cu revocarea lui Otel, PNA Constanta a ramas fara nici un procuror.
Gheorghe Vizitiu, Sef Anchete Speciale
"Atat timp cat si eu am aflat din mass-media ca sunt propus pentru revocare, nu am de unde sa stiu motivele", ne-a declarat procurorul Gheorghe Vizitiu, sef al Sectiei Anchete Speciale. Vizitiu ne-a precizat ca asteapta sedinta CSM pentru a afla ce are Morar sa-i reproseze.
Alexandru Chiciu, fost sef Sectia a II-a
Fostul sef al Sectiei a II-a din PNA, procurorul Alexandru Chiciu, a refuzat sa comenteze decizia procurorului sef al PNA, pana nu i se aduc la cunostinta motivele. Chiciu a fost unul dintre cei mai apreciati procurori in mandatul lui Ioan Amarie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite