Procurorii DIICOT au reţinut 15 persoane în cazul înşelăciunilor imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT - Structura Bucureşti au reţinut, joi noapte, 15 persoane acuzate de înşelăciuni imobiliare, iar în cazul altor membri ai grupării infracţionale au dispus măsura interdicţiei de a părăsi Capitala pe perioada cercetărilor, potrivit unor surse judiciare.

Toţi cei 15 vor fi prezentaţi, vineri, în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, informează Mediafax.

Printre persoanele pentru care procurorii au luat măsura interdicţiei de a părăsi Capitala se află şi cei trei avocaţi şi directorul de la o unitate bancară. Aceştia au plecat, joi seară, de la sediul DIICOT-Bucureşti, după ce au fost audiaţi mai multe ore.

GALERIE FOTO Avocatul Cămătarilor şi al hoţilor maşinii lui Gigi Becali, săltat de DIICOT pentru escrocherii imobiliare

Membrii grupului infracţional întocmeau acte false de proprietate pentru terenuri şi clădiri nelocuite sau aflate în degradare, apoi identificau "potenţiali clienţi", cărora le vindeau, fără să fie de fapt adevăraţii proprietari ai imobilelor.

"În fapt, se reţine că membrii grupului infracţional organizat au indus în eroare, prin utilizarea de mijloace frauduloase, mai multe părţi vătămate, cu prilejul înstrăinării unor imobile care nu le aparţineau. Modalitatea de acţionare a grupării consta în identificarea de imobile situate în Bucureşti - terenuri cu/fără construcţie aferentă, nelocuite şi aflate în stare de conservare ori aflate în paragină şi întocmirea în fals de înscrisuri - titluri de proprietate, certificate de moştenitor sau diverse alte acte notariale precum şi acte de identitate, cu complicitatea unor funcţionari din cadrul instituţiilor statului cu atribuţii în domeniul cadastrului şi publicităţii imobiliare precum şi a unor persoane care aveau cunoştinţe de specialitate în domeniul confecţionării de ştampile şi alte însemne", potrivit procurorilor.

Învinuiţii foloseau înscrisurile falsificate pentru inducerea în eroare a persoanelor interesate de investiţii imobiliare, precum şi a reprezentanţilor birourilor notariale, prin vânzarea terenurilor sau pentru ipotecarea acestora în vederea obţinerii unor credite bancare, fără ca proprietarii de drept să aibă cunoştinţă despre acest fapt, au precizat procurorii.

Membrii grupării infracţionale au înşelat zece persoane, cărora le-au vândut, cu acte false, terenuri şi imobile pentru sume între 100.000 şi 400.000 de euro, prejudiciul fiind estimat până în prezent la aproape un milion de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite