Procurori slabi si scurgeri de informatii catre cei anchetati

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Daca as avea 20 de procurori inteligenti si puternici, as face treaba", a declarat, ieri, procurorul general al PNA, Daniel Morar. El nu a dorit sa dea nume de procurori pe care ii apreciaza sau

"Daca as avea 20 de procurori inteligenti si puternici, as face treaba", a declarat, ieri, procurorul general al PNA, Daniel Morar. El nu a dorit sa dea nume de procurori pe care ii apreciaza sau despre care crede ca nu si-au facut treaba, insa s-a declarat profund nemultumit de activitatea de pana acum a PNA. Morar crede ca Sectia I s-a ocupat prea mult de coruptia mica, iar Sectia a II-a pus un accent prea mare pe creditele ilegale. In plus, Morar a acuzat situatii in care PNA a lasat sa se scurga informatii catre cei anchetati, deconspirand mai ales interceptari telefonice. Nici de aceasta data nu a nominalizat persoane, dar nici nu a sanctionat pe nimeni pana acum. Faptul ca foarte multi procurori au facut cerere de plecare din PNA nu il descurajeaza pe noul sef anticoruptie, care a promis ca va evalua activitatea fiecaruia si va incerca sa atraga catre institutie anchetatori buni. Intre timp, Morar vrea sa ceara modificari legislative privind competenta de cercetare a faptelor de coruptie dupa calitatea persoanei si suma presupusa a fi obtinuta ilicit. El este nemultumit de faptul ca PNA cerceteaza agenti de politie si ca este competent in a ancheta acele cazuri in care suma pretinsa a fi mita este de 3.000 de euro. Morar doreste ca mita cercetata de PNA sa fie de cel putin 10.000 de euro, iar prejudiciul - de minimum 200.000 de euro.
SRI nu vrea sa comenteze afirmatiile lui Daniel Morar
Conducerea Serviciului Roman de Informatii a refuzat, ieri, sa comenteze in vreun fel declaratiile procurorului general al PNA, Daniel Morar. Astfel, serviciul ne-a informat, prin intermediul biroului de presa, ca "nu dorim sa declansam o polemica pe seama acestui subiect". In plus, institutia condusa de Radu Timofte a transmis ca isi va desfasura activitatea in aceleasi conditii ca si pana acum, conform atributiilor pe care i le confera legea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite