Procuror controversat, şef la DNA Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Corneliu Marian Gheorghiţă conduce DNA Iaşi, începând cu 1 mai. Surse din Magistratură susţin că Gheorghiţă a fost numit interimar în această funcţie, pentru o perioadă de

Procurorul Corneliu Marian Gheorghiţă conduce DNA Iaşi, începând cu 1 mai. Surse din Magistratură susţin că Gheorghiţă a fost numit interimar în această funcţie, pentru o perioadă de patru luni, în locul procurorului Liviu Ionaşcu, transferat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Numele procurorului Marian Gheorghiţă a apărut în ultimii ani în mai multe scandaluri. Recent, familia acestuia a fost acuzată că ar fi pus mâna pe un teren din Iaşi, în valoare de aproximativ 1 milion de euro, în condiţii suspecte. Cazul a fost asemănat în Iaşi cu cel al celebrei "Mătuşa Tamara".

Un alt scandal legat de activitatea procurorului a fost legat de achitarea omului de afaceri bârlădean, Constantin Duluţe. După ce Gheorghiţă a instrumentat un dosar în care Duluţe era acuzat că ar fi prejudiciat statul român cu 20 milioane de euro, magistraţii din Buzău l‑au achitat pe afacerist, considerând că probele nu sunt relevante.

De asemenea, în urmă cu opt ani, Gheorghiţă a mai fost în centrul atenţiei după ce a accidendat grav cu maşina un bărbat, procurorul fiind sub influenţa alcoolului. Probele pentru stabilirea alcoolemiei au fost luate abia după trei ore de la accident.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite