Procuroarea "păsărică" a fost reclamată de 10 poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Saşa Cercel, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, a fost reclamată de 10 poliţişti la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru

Saşa Cercel, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, a fost reclamată de 10 poliţişti la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru limbajul "colorat" folosit în timpul audierilor.

Potrivit reclamaţiei depuse, procurorul Saşa Cercel a folosit un limbaj nedemn, a urlat la ei "ca un animal" şi le-a adresat expresii jignitoare. Agentul Ramona Borodan, potrivit reclamaţiei depuse, a fost complimentată cu apelative de genul "galiţă" (pasăre de curte, regionalism ardelenesc) şi "păsărică".

Bogdan Indrie a fost etichetat verbal ca "şmecher" şi "fiţos", iar Marius Laza ca "nesimţit" şi "obraznic". "În timpul audierii mele, domnişoara procuror a urlat la mine ca la un animal şi nu şi-a putut stăpâni ura şi duşmănia pe care o are faţă de poliţişti sau poate faţă de bărbaţi. Aceasta şi-a bătut joc de studiile mele superioare de Drept şi mi-a spus <> ", se arată în declaraţia agentului de circulaţie Florin Vida.

"La audieri, mi-a suflat ostentativ fumul de ţigară în faţă, deşi o rugasem să nu fumeze, pentru că sunt bolnav", spune agentul de ordine publică Valer Cotuţ, bolnav cronic de bronşită. Procuroarea neagă însă acuzaţiile. "Mai ridic vocea, dar nu este adevărat ceea ce afirmă aceşti poliţişti", spune Cercel.

Limbajul şi comportamentul agresiv ale procuroarei Saşa Cercel sunt de notorietate în magistratura orădeană.
Anul trecut, ea a fost sancţionată de Consiliul Superior al Magistraturii pentru că, în timpul unei audieri, Cercel a catalogat-o pe avocata unui inculpat "pupăză" şi "codobatură" şi a ameninţat-o că o aruncă pe geam. (Laura Gal)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite