Procesarea deşeurilor de sticlă, pe banii statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectele celor care sprijină activităţi cu efect negativ asupra mediului nu primesc bani Consiliul Concurenţei a avizat schema de ajutor de stat regional pentru procesarea deşeurilor din

Proiectele celor care sprijină activităţi cu efect negativ asupra mediului nu primesc bani

Consiliul Concurenţei a avizat schema de ajutor de stat regional pentru procesarea deşeurilor din sticlă. Până în anul 2011 vor fi alocaţi 16 milioane de lei.

În cadrul acestei scheme, sprijinul financiar se acordă agenţilor economici, întreprinderi mari sau IMM-uri, în scopul efectuării investiţiilor necesare realizării de instalaţii noi de procesare a deşeurilor de sticlă, ceea ce va contribui la îmbunătăţirea protecţiei mediului.

Fonduri nerambursabile

Valoarea totală a ajutorului de stat, de 16 milioane lei, este asigurată de Administraţia Fondului de Mediu (AFM), se arată într-un comunicat al autorităţii române de concurenţă.

Finanţarea se acordă sub formă de fonduri nerambursabile în cuantum de maximum 50 la sută din cheltuielile eligibile ale proiectului pentru întreg teritoriul României, cu excepţia Regiunii Bucureşti - Ilfov.

În cazul în care beneficiarul are sediul social sau punctul de lucru la care se implementează proiectul în Regiunea Bucureşti-Ilfov, finanţarea se acordă sub formă de fonduri nerambursabile în cuantum de maximum 40 la sută din costurile eligibile ale proiectului.

Condiţii pentru beneficiari

Beneficiarii schemei trebuie să facă dovada unei contribuţii de cel puţin 30 la sută din costurile eligibile prin resurse proprii, fără sprijin din partea statului.

Solicitantul nu trebuie să fie în dificultate economico-financiară, să nu fie subiectul unei proceduri nefinalizate de recuperare a unor ajutoare de stat declarate ilegale şi incompatibile sau utilizate abuziv. Totodată, trebuie să facă dovada capacităţii de finanţare şi implementare a proiectului, să-şi fi îndeplinit obligaţiile de plată a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor de asigurări sociale către buget.

Proiectele solicitanţilor, care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către stat şi către Fondul pentru Mediu, precum şi proiectele celor care sponsorizează activităţi cu efect negativ asupra mediului nu beneficiază de sprijin financiar din partea Administraţiei Fondului.

16 milioane lei

- reprezintă valoarea totală a ajutorului de stat prevăzut pentru reciclarea deşeurilor de sticlă, până în 2011

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite