Procedurile pentru plata şomajului au fost modificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formalităţile pentru certificarea cotizării la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi pentru stabilirea dreptului la indemnizaţia de şomaj au fost simplificate de guvern. Noile reglementări

Formalităţile pentru certificarea cotizării la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi pentru stabilirea dreptului la indemnizaţia de şomaj au fost simplificate de guvern.
Noile reglementări stabilesc că agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă vor avea atribuţii în verificarea şi certificarea adeverinţelor eliberate de angajatori pe baza declaraţiilor lunare privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj depuse de angajatori şi a înscrisurilor efectuate în carnetul de muncă. Actul normativ prevede că adeverinţa de şomaj trebuie să conţină: baza lunară de calcul pentru fiecare din ultimele 12 luni înainte de data încetării raporturilor de muncă pentru care s-a virat la bugetul asigurărilor pentru şomaj contribuţia individuală, perioada în care s-a prestat activitatea, precum şi data şi motivul încetării acesteia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite