Problemele emoţionale, resimţite de organism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tristeţea este resimţită de organism, în timp ce dragostea chiar se manifestă dureros. Acestea sunt concluziile la care au ajuns cercetătorii americani citaţi de BBCNews. Noile

Tristeţea este resimţită de organism, în timp ce dragostea chiar se manifestă dureros. Acestea sunt concluziile la care au ajuns cercetătorii americani citaţi de BBCNews.

Noile tehnologii de scanare a activităţii cerebrale au arătat că partea creierului responsabilă cu procesarea durerii fizice este implicată şi în receptarea durerii emoţionale.

Astfel, în timp ce unele afecţiuni pot provoca durere cronică prelungită, şi o inimă rănită se poate manifesta tot printr-o perioadă de durere fizică. "Persoanele care prezintă diverse emoţii suferă de o transpunere a acestor senzaţii în plan fizic.

De exemplu, atunci când o persoană suferă o dezamăgire în dragoste, durerea fizică este localizată chiar sub stern. Durerile de cap şi cele stomacale sunt alte forme de manifestare fizică a stărilor emoţionale", a explicat prof. David Alexander, membru al Centrului de Cercetări Aberdeen.

Potrivit profesorului de cardiologie Martin Cowie, de la Spitalul Brompton, o persoană poate chiar deceda în urma unei "inimi rănite".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite