Probleme la Coridorul IV Pan European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructia culoarului IV Pan European şi a drumului expres Sebeş-Turda, de pe raza judeţului Alba, întâmpină probleme din cauza vestigiilor istorice. Aproape 60 de sit-uri arheologice,

Constructia culoarului IV Pan European şi a drumului expres Sebeş-Turda, de pe raza judeţului Alba, întâmpină probleme din cauza vestigiilor istorice.

Aproape 60 de sit-uri arheologice, din preistorie până în Evul Mediu, au fost identificate de arheologii din Alba-Iulia pe aceste trasee. Lucrările la Coridorului IV Pan European, cât şi la drumul expres Sebeş-Turda, au fost programate să înceapă în 2009.

Pe parcursul celor 74 de kilometri ai viitorului drum expres Sebeş-Turda au fost descoperite 40 de sit-uri arheologice, de la aşezări sau complexe izolate până la necropole sau drumuri romane.

Drumul expres Sebeş-Turda trece şi prin două sit-uri arheologice clasate de UNESCO. Alte 17 situri au fost inventariate de arheologi pe tronsonul Şibot-Miercurea Sibiului, în lungime de circa 40 de kilometri, al Coridorului IV Pan European.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite