Privatizarea cabinetelor încaieră medicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea policlinicilor, cum mai este numită Legea înfiinţării cabinetelor medicale grupate, provoacă dispute între medici. Dr. Mihai Belaşcu, medic primar internist la Centrul de Diagnostic şi

Legea policlinicilor, cum mai este numită Legea înfiinţării cabinetelor medicale grupate, provoacă dispute între medici. Dr. Mihai Belaşcu, medic primar internist la Centrul de Diagnostic şi Tratament Ploieşti, acuză că şefii unităţii sanitare nu îi respectă dreptul de a cumpăra cabinetul în care lucrează.
"Se pare că acel cabinet este dorit de administraţia policlinicii, care doreşte să facă la etajul 2 un SRL de chirurgie", ne-a declarat dr. Dan Pereţianu, preşedintele Camerei Federative a Medicilor din România, care a mai adăugat: "Cabinetul nr. 19 este dotat cu izolare prin termopanare a geamurilor, cheltuială care s-a efectuat din contravaloarea consultaţiilor la cerere ale medicului, în folosul unităţii". CMFR mai susţine că directoarea policlinicii, dr. Liliana Badea, este o bună prietenă a soţiei medicului care ar trebui să coordoneze SRL-ul de chirurgie, dr. Cristian Dumitru, care, întâmplător, este şi consilier municipal din partea PSD. Dr. Badea ne-a declarat că nu ştie de niciun SRL de chirurgie şi că singura relaţie pe care o are cu dr. Carmen Dumitru este profesională, ambele fiind medic fizioterapeut. Dr. Badea a adăugat că "dr. Belaşcu a optat pentru cabinetul în care îşi desfăşoară activitatea şi pentru încă patru. Eu am semnat cererea, nu am de ce să mă opun, iar primăria va decide ce cabinete îi vor reveni". CMFR a trimis o adresă primarului oraşului Ploieşti, de la care aşteaptă răspuns timp de 30 de zile, aşa cum prevede legea. Dr. Carmen Dumitru, preşedintele Comisiei de Sănătate din Primăria Ploieşti, a recunoscut că soţul ei are un contract de înfiinţare a unui centru de chirurgie, dar nu are nicio intenţie de a lua cabinetul doctorului Belaşcu. "Fără să ştim că a investit în acel cabinet, ne-am propus să-l mutăm lângă electrocardiograf, pentru a nu mai plimba pacienţii de la un etaj la altul. În schimb, nu-i vom putea aproba cererea pentru 5 cabinete, câte a solicitat", ne-a explicat dr. Carmen Dumitru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite