Prinţul Carol Mircea a fost înmormântat la Cozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, la Mânăstirea Cozia, în prezenţa a sute de enoriaşi, a avut loc slujba de înmormântare a prinţului Carol Mircea Grigore. Au fost de faţă prinţul Paul al României, principesa

Sâmbătă, la Mânăstirea Cozia, în prezenţa a sute de enoriaşi, a avut loc slujba de înmormântare a prinţului Carol Mircea Grigore. Au fost de faţă prinţul Paul al României, principesa Lia, membrii familiei, prieteni, demnitari.
Slujba religioasă a fost oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, şi de PS Gherasim, episcopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi. Mulţi dintre cei prezenţi, în majoritate turişti veniţi în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, ştiau că este vorba de înmormântarea unui prinţ, dar nimic mai mult. Prinţul Carol Mircea Grigore - care a decedat la 27 ianuarie - este primul născut al regelui Carol al II-lea al României, şi al alteţei sale regale, principesa Ioana Valentina, născută Lambrino. Prinţul Paul spune că şi regele Mihai a fost invitat la ceremonia de la Cozia, dar nu a venit. "Familie regală suntem şi noi, susţine prinţul Paul. Este un război de familie datorită regelui Mihai şi nu datorită nouă. Este ruşinos ce se întâmplă, şi românii sunt dezinformaţi". Prinţul Paul dorea ca înhumarea tatălui său să se facă la Mânăstirea Curtea de Argeş, dar "nu s-a putut". Este, de fapt, dorinţa familiei prinţului Carol Mircea Grigore, ca acesta să fie îngropat nu numai în pământ românesc, dar să se odihnească alături de tatăl său, la Curtea de Argeş. Disputa regală se află în instanţele de judecată şi se aşteaptă o rezolvare corespunzătoare a acestei situaţii.

C.V. Tudor, în campanie electorală la Mânăstirea Cozia
Prieten cu prinţul Paul, Corneliu Vadim Tudor, vicepreşedinte al Senatului şi preşedintele PRM, a venit, sâmbătă, cu familia, pentru a asista la slujba de înhumare a prinţului Carol Mircea Grigore. Interesant este faptul că organizaţia judeţeană a PRM Vâlcea a adus un autocar cu membri ai acestei formaţiuni politice şi, la intrarea tribunului în curtea mânăstirii, au început să îl aplaude, ceea ce nu se face într-un lăcaş de cult. După o conferinţă de presă în care Corneliu Vadim Tudor şi-a expus punctele de vedere, susţinându-l pe principele Paul în disputa sa cu regele Mihai, preşedintele PRM a vorbit despre viaţa politică, susţinând că "Băsescu nu mai are mult de dus în fruntea ţării", şi că în primăvară vor avea loc alegeri anticipate. C.V. Tudor şi-a făcut o adevărată campanie electorală, cu toate că a spus că nu a venit pentru acest lucru, dar a împărţit cărţi la ziarişti şi calendare la susţinătorii lui în curtea Mânăstirii Cozia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite