Prinsi la granita cu pasapoarte false in pantofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ampla retea transnationala de falsificatori de pasapoarte bulgaresti, ai carei "clienti" erau cetateni din Republica Moldova dornici sa ajunga in Spatiul Schengen, a fost demascata de politistii de

O ampla retea transnationala de falsificatori de pasapoarte bulgaresti, ai carei "clienti" erau cetateni din Republica Moldova dornici sa ajunga in Spatiul Schengen, a fost demascata de politistii de frontiera din cadrul Directiei de Combatere a Migratiei Ilegale in colaborare cu colegii bulgari. Zilele trecute, o tanara de 28 de ani, din Republica Moldova, aflata de ceva vreme in atentia autoritatilor, a fost prinsa in Vama Giurgiu cu o poseta plina cu poze tip pasaport si o agenda in care erau notate numele unor conationali, in dreptul carora figurau diverse sume de bani in valuta. Banuind ca tanara nu calatorea singura, ci cu persoanele ale caror documente au fost gasite la ea, frontieristii au extins controalele asupra tuturor persoanelor din trenul international. Nu mica le-a fost surpriza sa constate ca cei sase barbati din Republica Moldova, cu varste cuprinse intre 21 si 28 ani, care figurau in agenda Elenei, se aflau in tren. In pantoful unuia dintre acestia - Vitalie H., 26 ani - se afla ascuns un pasaport bulgaresc falsificat, in care era aplicata fotografia matusii acestuia. Acelasi loc de ascundere - in pantofi - a fost "preferat" si de moldoveanul Ion B., 21 de ani, un alt membru al grupului, asupra caruia au fost descoperite opt fotografii tip pasaport si fotocopii dupa actele de identitate ale lui si ale altui conational care calatorea cu el. Politistii de frontiera au cerut ajutorul colegilor bulgari pentru a reusi identificarea tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala si stabilirea modului de operare al retelei.
Veriga moldoveneasca
In urma schimbului de informatii s-a stabilit ca membrii retelei erau atat cetateni din Republica Moldova, cat si din Bulgaria, fiecare dintre acestia avand responsabilitati bine stabilite. Astfel, veriga moldoveneasca - initial reprezentata doar de Elena O. - se ocupa cu racolarea conationalilor interesati sa ajunga in spatiul Schengen, pentru a-si gasi locuri de munca. Tanara le promitea clientilor, in schimbul unor sume in valuta - aproximativ 1.500 de euro - ca le va procura pasaporte bulgaresti falsificate, cunoscut fiind faptul ca bulgarii pot intra in tari din spatiul Schengen fara a fi necesara obtinerea vizei. De procurarea documentelor contrafacute se ocupa veriga bulgareasca care prelua fotografiile tip pasaport si datele de identitate ale doritorilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite