FOTOGALERIE Primul spital privat de oftalmologie din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 20 de milioane de dolari, fosta Casă de Sănătate din Calea Şerban Vodă din Bucureşti a devenit Europe Eye Hospital. O consultaţie simplă la această unitate sanitară costă 150 de lei. Spitalul va începe să funcţioneze de la 1 iunie. 

Imagini din cadrul spitalului privat de oftalmologie

Primul spital privat de oftalmologie din România - Europe Eye Hospital - inaugurat ieri, are 10.000 de metri pătraţi, opt săli de operaţie, 12 cabinete de consultaţii, 30 de camere pentru pacienţi, 3 saloane VIP cu dormitor, sufragerie, baie şi balcon şi 4 saloane postoperatorii.

Pentru copiii care vor fi trataţi aici au fost amenajate spaţii de joacă, dotate cu tobogane şi tunele. Unitatea sanitară are o echipă de 30 de chirurgi, iar aparatura e la nivelul anului 2011. Profesorul Benone Cârstocea, directorul medical al clinicii şi şeful Societăţii Române de Oftalmologie, a spus că, anual, în acest spital se pot realiza 30.000 de operaţii oftalmologice clasice şi 25.000 de intervenţii chirurgicale cu laser. Zilnic, unitatea sanitară poate acorda consultaţii pentru 600 de pacienţi.

"Avem toată dotarea care există oriunde pe plan mondial. Putem aborda orice se face în lume. Singura problemă rămâne cea a transplantului de cornee care în clinicile private are nevoie de nişte abordări speciale", a explicat profesorul Cârstocea.

El a adăugat că va fi depusă toată documentaţia în vederea obţinerii aprobărilor de la Ministerul Sănătăţii şi de la Agenţia Naţională pentru Transplant în vederea realizării acestui tip de intervenţie chirurgicală.  „Transplantul de cornee a mers foarte bine până în 2001. Însă, în prezent, se desfăşoară foarte greu chiar şi în clinicile publice întrucât există foarte puţini donatori", a afirmat medicul.

Tarifele, ţinute la secret

„Românii vor beneficia de operaţii complexe oftalmologice la preţuri rezonabile în ţara lor", a spus Murat Akan, preşedintele unităţii sanitare. Reprezentanţii medicali ai spitalului s-au ferit însă să precizeze tarifele pentru operaţiile pe care le vor efectua în spital. Ei au spus doar că preţurile vor fi asemănătoare celor practicate în clinicile oftalmologice private care funcţionează în România.

În aceste din urmă instituţii sanitare o operaţie de cataractă costă între 2.200 şi 2.600 de lei, iar o înlocuire de cristalin multifocal (cel mai scump) ajunge la 4.900 de lei.  Singura cifră certă a fost avansată de profesorul Mihail Florin Filipoiu, medic în cadrul spitalului: 150 de lei o consultaţie simplă. Medicul Filipoiu a adăugat că la Paris o vizită medicală de acest gen costă 50 de euro (200 de lei). 

Europe Eye va fi dotat cu o clinică mobilă de diagnostic şi operaţii care va acorda examinări gratuite şi asistenţă românilor din zonele defavorizate. Cele mai frecvente probleme oftalmologice în România sunt cele întâlnite în majoritatea ţărilor lumii, res­pectiv glaucomul, degenerescenţa cauzată de vârstă şi retropatia diabetică. Investiţia în noul spital a fost de 20 de milioane de dolari şi aparţine unor oameni de afaceri din Turcia.

Boli care se pot trata la noul spital:

- Cataractă
- Miopie, hipermetropie, astigmatism
- Conjunctivită
- Afecţiuni ale corneei
- Glaucom
- Afecţiuni ale retinei
- Strabism
- Inflamaţii oculare
- Afecţiuni ale pleoapelor
- Ochiul leneş
- Tumori şi proteze oculare

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite