Primul planetariu digital din România, deschis la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oricine va putea urmări mişcările planetelor şi ale stelelor din Cosmos, începând de marţi, 9 august, la primul planetariu digital HD (high definition) din Europa. Acesta a fost inaugurat

Oricine va putea urmări mişcările planetelor şi ale stelelor din Cosmos, începând de marţi, 9 august, la primul planetariu digital HD (high definition) din Europa. Acesta a fost inaugurat ieri şi funcţionează în clădirea Muzeului Judeţean Argeş.

Planetariul are un ecran cu diametrul de 7 metri şi oferă vizionarea unor proiecţii de cinematografie panoramică şi simultană şi de expoziţii virtuale de înaltă definiţie, sonorizate cu un sistem audio pentru săli de cinematograf.

Planetariul poate găzdui până la 38 de spectatori, inclusiv persoane cu nevoi speciale de deplasare. În plus, acesta beneficiază de un sistem de climatizare ecologic unic în Europa.

Investiţia pentru acest proiect este de 250.000 de euro şi a fost suportată de Consiliul Judeţean Argeş. Oficialii judeţului, prezenţi la inaugurare, speră că noul planetariu va atrage sute de turişti săptămânal.

"Sperăm ca planetariul să atragă foarte mulţi tineri, ştiut fiind că muzeele sunt considerate neinteresante", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu.

Conducerea instituţiei a anunţat că intrarea la planetariu va fi gratuită în prima lună de funcţionare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite