Primul transplant al feţei şi maxilarului este un succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre reuşita unei intervenţii chirurgicale, dicuţiile dintre Obama şi Hu Jintao sau diagnosticarea cu cancer a lui Paul Allan. Printre alte subiecte, şase persoane au murit în urma unei explozii în Kirkuk, iar Peter Storrie va fi audiat.

Primul transplant al feţei şi maxilarului este un succes. Cea mai amplă procedură de transplant al feţei nu arată niciun semn că nu ar fi suportat sau de apariţie a unor complicaţii după aproximativ un an, au anunţat doctorii de la Clinica Cleveland, cei care au efectuat intervenţia chirurgicală, citaţi de Bloomberg. Prin această opraţie s-a înlocuit 80% din faţa unei femei, în primul transplant al feţei şi maxilarului din Statele Unite ale Americii. Prin această procedură s-a refăcut irigarea cu sânge prin vasele faciale, afectate în proporţie de 23% de intervenţiile anterioare. Pacienta, Connie Culp, a fost împuşcată în faţă de către soţul său în 2004.

Obama discută cu preşedintele chinez. Barack Obama s-a întâlnit la Beijing cu liderul chinez Hu Jintao, pe măsură ce îşi desfăşoară primul său tur asiatic, în calitate de preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Preşedintele american a avut parte de o primire oficială înainte de demararea discuţiilor cu preşedintele Chinei. Principalele teme abordate de cei doi lideri vor fi scimbări climatice, comerţ şi chestiuni economice. Cei doi preşedinţi s-au întâlnit deja în timpul acestei vizite şi au luat cina împreună în capitala Chinei, notează BBC.

Paul Allen, diagnosticat cu cancer. Co-fondatorul companiei Microsoft, Paul Allen a fost diagnosticat cu cancer, a declatat un purtător de cuvânt al companiei sale Vulcan, pentru CNN. Paul Allen a "primit diagnosticul la începutul acestei luni şi a început chimioterapia", a anunţat CEO-ul companiei Vulcan, Jody Allen într-un memo către angajaţii companiei. Jody Allen, sora lui Paul, a mai spus: "Aceasta este o veste dificilă pentru Paul şi pentru familie".

Şase morţi în urma unei explozii în Kirkuk. O maşină cu bombă a explodat într-o piaţă aglomerată în nordul oraşului irakian Kirkuk, omorând cel puţin şase persoane şi rănind alte şase, potrivit unor surse din poliţie, citate de Reuters. "Mai multe maşini au izbucnit în flăcări şi mai multe magazine au fost afectate grav datorită exploziei puternice", a declarat un poliţist. Violenţa s-a agravat în Irak în ultimele 18 luni, însă atacurile de tipul acestuia sunt un lucru obişnuit în zonele volatile, ca acest oraş.

Peter Storrie va fi audiat. Directorul general al clubului englez Portsmouth, Peter Storrie, a compărut pentru prima audiere la Londra, pentru a răspunde acuzaţiilor de evaziune fiscală care apasă asupra lui, în legătură cu un transfer din 2003. Transferul în discuţie este cel al jucătorului Amdy Faye, recrutat de la Auxerre pentru 1,5 milioane de lire sterline (1,67 milioane de euro), care ar fi fost încheiat cu plăţi oculte, scrie The Times. Pe lângă Storrie şi Faye, au fost audiaţi în acest dosar agentul jucătorului, Willy McKay, şi antrenorul din acea perioadă al formaţiei Portsmouth, Harry Redknapp.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite