Primul mall din centrul istoric al Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Galeriile comerciale Pacea” au fost ridicate pe locul fostului cinematograf Pacea şi au fost construite în doar opt luni.

Spaţiul unde a funcţionat timp de zeci de ani cinematograful a fost retrocedat către o familie din Austria. Omul de afaceri Ilie Carabulea a cumpărat terenul de la reprezentantul legal al familiei.
Din luna iulie a anului trecut şi până în prezent, fosta clădire, veche de sute de ani, a fost transformată într-un mall de mici dimensiuni, care respectă însă întru totul cerinţele centrului istoric şi care, de luna viitoare, va sta la dispoziţia sibienilor şi a turiştilor care vin să viziteze fosta Capitală Culturală Europeană.
Investiţie de două milioane de lei
Potrivit omului de afaceri Ilie Carabulea, lucrările de transformare a cinematografului în galerii comerciale au necesitat o investiţie de aproximativ două milioane de euro. Lucrările au respectat toate normele europene.
„A fost o lucrare destul de amplă, însă, în această sumă sunt incluse achiziţionarea locaţiei, proiectul, taxele, amenajările, dar şi alte chelutieli”, ne-a spus omul de afaceri sibian. Reamenajarea clădirii de pe Strada Nicolae Bălcescu a creat şi o serie de probleme pe parcursul derulării lucrărilor, din cauza vechimii fostei construcţii şi a accesului dificil în zonă.
Probleme cu clădirea
„A fost un grad de dificultate ridicat  de execuţie a lucrărilor, din cauza accesului şi a amplasamentului obiectivului în zona istorică a Sibiului. Mai mult, o parte din lucrări au necesitat o executare manuală şi a fost nevoie de modificări structurale faţă de clădirea existentă”, a completat Ilie Carabulea.
Mall-ul este structurat pe trei nivele
Noile galerii comerciale din centru istoric al oraşului dispun de o suprafaţă totală utilizabilă de 1.510 metri pătraţi, fiind structurată pe trei nivele.
Astfel, construcţia a fost gândită pentru a putea fi amenajat un magazin alimentar şi anexe la parter, pe o suprafaţă de 437 de metri pătraţi. La primul etaj se va amenaja un spaţiu pentru un magazin nealimentar şi anexe, cofetărie şi o gelaterie, care se vor întinde pe o suprafaţă de 544 metri pătraţi. La ultimul etaj va fi un magazin nealimentar cu anexe şi un café- bar.

Spaţii de închiriat
Investitorul Ilie Carabulea spune că deocamdată se află în faza de negociere cu diverse firme care doresc să închirieze spaţii în „Galeriile comerciale Pacea”. Cei care vor să îşi promoveze afacerile în noul complex pot închiria spaţii, preţul promovat fiind de 35 de euro pe metru pătrat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite