Primul meu job ca Primă Doamnă este să fiu Prima Mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu săptămâni în urmă, la Convenţia Naţională Democrată de la Denver, am împărtăşit naţiunii câteva dintre multele motive pentru care cred că soţul meu va fi un preşedinte

Cu săptămâni în urmă, la Convenţia Naţională Democrată de la Denver, am împărtăşit naţiunii câteva dintre multele motive pentru care cred că soţul meu va fi un preşedinte extraordinar. A fost cel mai important discurs pe care l-am ţinut vreodată.  Când am terminat, am mers în spatele scenei, unde se aflau fiicele mele.

“Mamă, avem ceva important să-ţi spunem. Trebuie să rămânem aici peste noapte!”, a spus Malia, fiica noastră de 10 ani.

Acest lucru m-a smuls din dispoziţia de pe scenă, am uitat de reflectoare şi de aplauze şi am revenit la rolul pe care-l iubesc: cel de mamă. În noaptea următoare, 15 copii zgomotoşi – fiicele mele, nepoatele lui Biden şi prietenii lor  – au pus stăpânire pe camera noastră de hotel. 

Acum, că Barack a fost ales preşedinte, va fi o onoare să fiu Prima Doamnă. Voi munci zilnic în domeniul care este cel mai aproape de inima mea: voi ajuta femeile şi familiile care muncesc, mai ales cele ale militarilor. Dar, aşa cum fiicele mele mi-au amintit la Denver, primul meu job este totuşi acela de a fi mamă. (…)

Fiicele noastre sunt centrul universului meu şi al lui Barack. Ele sunt motivul pentru care a candidat la preşedinţie – acela de a face lumea un loc mai bun pentru ele şi pentru toţi copiii. Pentru noi şi pentru milioane de americani, asta a însemnat alegerile – să ne asigurăm că America rămâne o ţară unde fiecare îşi poate realiza potenţialul. 

Eu şi Barack am călătorit prin toate colţurile ţării, am vorbit cu oamenii despre viaţa şi despre visele lor. Poveştile lor ne-au mişcat  şi ne-au întărit hotărârea. Ne-au făcut mai siguri că, în ciuda tuturor diferenţelor, există atât de multe lucruri care ne unesc pe toţi, ca americani. Dar trăim vremuri grele. Părinţii muncesc mai mult ca niciodată pentru a-şi creşte copiii, pentru a plăti facturile, pentru a-şi ajuta proprii părinţi şi pentru a ţine pasul cu cheltuielile din ce în ce mai mari.

Am vorbit cu mame ale căror salarii nu acoperă costul legumelor.  Dar dacă îşi iau un al doilea job, nu îşi permit să plătească o bonă. Este şi mai greu pentru familiile de militari. Soţii şi soţiile lor sunt plecaţi luni de zile de acasă pentru a servi ţara. Cei care rămân trebuie să fie şi mame şi taţi.

Ca Primă Doamnă, voi continua să vorbesc cu femeile care muncesc şi cu soţiile sau soţii militarilor, voi duce poveştile lor la Washington pentru a mă asigura că aceia care ne conduc ţara ştiu care este impactul politicilor lor asupra vieţii oamenilor.

(Articolul a fost distribuit de Tribune Media Services) 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite