Primul "miracol" semnalat de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai puţin de un an de la moartea sa, Ioan Paul al II-lea a înfăptuit deja un "miracol", în octombrie 2005, vindecând o călugăriţă franceză de maladia Parkinson, a anunţat părintele

La mai puţin de un an de la moartea sa, Ioan Paul al II-lea a înfăptuit deja un "miracol", în octombrie 2005, vindecând o călugăriţă franceză de maladia Parkinson, a anunţat părintele Slowomir Oder, însărcinat cu beatificarea rapidă a fostului papă. Biserica cere "semne" ulterioare dispariţiei fostului papă, pentru a lua în considerare candidatura pentru beatificare. Potrivit părintelui Oder, deschiderea procesului, în urma acestui prim miracol, va fi "iminentă".
Identitatea maicii franceze care ar fi fost vindecată nu a fost dezvăluită de părintele Oder. Se ştie doar că aceasta "se ocupa de nou-născuţi", că suferea "de aceeaşi boală care a fost atât de vizibilă la Ioan Paul al II-lea în ultima perioadă a vieţii lui" şi că nu e vorba de vindecarea "inexplicabilă a unei tumori, ci de vindecarea de maladia Parkinson". Benedict al XVI-lea, succesorul lui Ioan Paul al II-lea, a anunţat pe 13 mai 2005, la 42 de zile de la moartea predecesorului său, deschiderea procesului de beatificare, făcând o excepţie de la regulă potrivit căreia trebuie să treacă cinci ani de la moartea unei persoane pentru a putea fi iniţiat procesul de beatificare. La funeraliile lui Ioan Paul al II-lea, pe 8 aprilie, credincioşii au cerut ca acesta să fie proclamat sfânt cât mai curând. Beatificarea este prima etapă spre sanctificare. Acest proces va fi deschis oficial pe 28 iunie cu o slujbă oficiată la Roma.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite