Primele rezilieri de contracte în parcul Tetarom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei firme care nu şi-au respectat angajamentele au fost excluse din parcul industrial.ITC Software şi Aries Transilvania au fost deja excluse, iar Babos Holding, un producător de sucuri, contestă măsura în instanţă.

Administratorul Tetarom a reziliat primele contracte de asociere în parcul industrial, din cauza încălcării unor angajamente din partea firmelor. Trei societăţi   nu mai pot beneficia de scutirea de taxe. Două dintre aceste operează în domeniul programelor de tehnologie informatică, iar una produce sucuri de fructe.
ITC Software şi Aries Transilvania au părăsit parcul industrial clujean încă din toamnă, pentru că nu au demarat investiţiile la care s-au angajat prin contract. Babos Holding, producătorul de sucuri, nu a acceptat însă rezilierea contractului şi a demarat acţiuni în instanţă.


Babos a acumulat restanţe la plata concesiunii de 1,5 hectare din parc, în valoare de aproape 70.000 de euro. „I-am somat să achite restanţa, apoi am reziliat contractul de concesiune”, a declarat ieri Viorel Găvrea, directorul Tetarom. Babos a recurs la un subterfugiu. A subcesionat o parte din teren firmelor Commer şi apoi Transilvania Juices, conduse de acelaşi patronat. Pe teren este există stâlpii de susţinere a halei şi recipienţi pentru depozitarea materiei prime, iar lucrările stagnează de peste un an. Pentru că nu a prezentat la timp documentele solicitate de Tetarom, firmei Babos Holding i s-a retras dreptul de concesiune. 

Suc de mere, la anul, în Hoia

Mihai Hintea, managerul firmei Baboş Holding, recunoaşte că firma are probleme cu administraţia Tetarom. „Avem un prelitigiu, pe care sperăm să-l rezolvăm”, ne-a spus Hintea. El spune că restanţele la plata chiriei pentru teren au fost achitate şi că planul investiţional va fi realizat anul viitor. „Dorim să fabricăm sucuri concentrate de mere în parcul industrial. La anul am putea demara producţia”, susţine Hintea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite