Primăvara şi toamna sunt mai multe sinucideri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu a început bine luna, că deja trei persoane s-au decis să-şi pună capăt zilelor în judeţul Mureş. Este vorba de o tânără însărcinată, de 22 de ani, din comuna Pănet, un fost

Nici nu a început bine luna, că deja trei persoane s-au decis să-şi pună capăt zilelor în judeţul Mureş. Este vorba de o tânără însărcinată, de 22 de ani, din comuna Pănet, un fost puşcăriaş din Sângeorgiu de Pădure, care s-a spânzurat după ce tocmai îşi violase nepoata minoră, şi un bărbat din Sângeorgiu de Mureş, părăsit de nevastă, care a ingerat substanţe necesare în agricultură.
Potrivit specialiştilor de la Institutul de medicină legală, judeţul se confruntă cu asemenea pusee de acte suicidale, un alt val înregistrându-se în primăvară. Conf. univ. dr. Hecser Laszlo, directorul Institutului de Medicină Legală Târgu Mureş, susţine că un factor generator ar putea fi şi condiţiile meteorologice. "Potrivit statisticilor realizate de IML, în fiecare primăvară şi toamnă, numărul cazurilor creşte considerabil", a precizat dr. Hecser. Acesta a subliniat că la IML se desfăşoară singurul studiu prospectiv din ţară privind fenomenul suicidar. Potrivit Consiliului Superior al Medicinii Legale, Mureşul ocupă locul cinci pe ţară, peste media naţională, în ceea ce priveşte incidenţa sinuciderilor, cu peste 300 de cazuri înregistrate în ultimii doi ani. Componenţa etnică este un factor determinant, în condiţiile în care 60,7% din sinucigaşii mureşeni sunt etnici maghiari, situaţie similară celor din judeţele Harghita, Covasna şi Satu Mare. Cea mai frecventă metodă a fost spânzurarea, întâlnită în 91% din cazuri, urmată, în ordine, de cele de intoxicaţie, precipitare, înec sau uz de armă albă. Ponderea cea mai mare o au bărbaţii, 80,5%, iar sinuciderea primează în mediul rural, cu o pondere de 70%, unde se întâlnesc şi veniturile cele mai reduse.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite