Primarul Antal Arpad i-a dăruit prefectului un steag al municipiului Sfântu Gheorghe, atacat în instanţă de Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drapel secuiesc
Drapel secuiesc

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, i-a dăruit, vineri, prefectului de Covasna, Codrin Munteanu, un steag al municipiului, după ce Prefectura a atacat în contencios administrativ hotărârea prin care a fost aprobat acest simbol al oraşului.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, i-a dăruit prefectului steagul la finalul şedinţei de constituire a Consiliului Local municipal, informează Mediafax.

Antal a spus că vrea să transmită, prin acest cadou, un mesaj prefectului, respectiv că acesta nu procedează corect când atacă anumite hotărâri ale Consiliului Local, care ţin de sentimentele naţionale ale locuitorilor urbei. „Evident că mă refer şi la steag. Eu cred că acest cadou a fost un mesaj că noi ţinem la acest steag, care este al oraşului, şi toţi cetăţenii acestui oraş ar trebui să ţină la acest steag. Nu este bine să ne certăm pe steaguri, indiferent cărei comunităţi aparţin", a spus edilul.

Prefectul Munteanu, întrebat cum apreciază cadoul, a răspuns: „La adevărata lui valoare". „Am atacat deja în contencios administrativ hotărârea prin care a fost adoptat acest steag", a spus reprezentantul Guvernului, citat de Mediafax.

Prefectura Covasna a atacat, în iunie, în contencios administrativ hotărârile Consiliului Judeţean Covasna, Consiliului Local Covasna şi Consiliului Local Sfântu Gheorghe prin care au fost aprobate steagul judeţului, respectiv al al oraşului Covasna şi al municipiului Sfântu Gheorghe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite