Primarul si viceprimarul Clujului continua disputa pe groapa din centrul orasului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Emil Boc a infirmat declaratiile viceprimarului Boros Janos, sustinand ca nu a fost sunat de SRI pentru a fi avertizat asupra unui posibil conflict interetnic in cazul astuparii gropii din

Primarul Emil Boc a infirmat declaratiile viceprimarului Boros Janos, sustinand ca nu a fost sunat de SRI pentru a fi avertizat asupra unui posibil conflict interetnic in cazul astuparii gropii din Piata Unirii din municipiu. "Nu am primit nici o informare din partea SRI. I-am spus doar sa opreasca acoperirea gropii pentru a nu alimenta speculatii nationaliste si pentru a nu se crea o tensiune interetnica degeaba", a declarat Emil Boc pentru un ziar local. La randul sau, Boros Janos declara ca inainte de plecarea lui Boc in America a avut o discutie cu el referitoare la expirarea termenului acordat arheologilor pentru cercetare. "Mi-a spus sa rezolv problema dupa ce ma pun de acord cu directorii Muzeului de Istorie al Transilvaniei, domnii Ioan Piso si Mihai Rotea", a spus atunci Boros. In urma discutiei, viceprimarul a concluzionat sa puna in aplicare autorizatia de constructie eliberata in primavara - care prevedea acoperirea primei gropi, dinspre bulevardul Eroilor -, si continuarea cercetarilor arheologice in cea de-a doua, pana la 30 septembrie. Acest termen a fost prelungit ulterior, la cererea arheologilor, pana in 4 octombrie.
Vadim agita spiritele la Cluj
Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, ieri, ca formatiunea pe care o conduce va organiza mari mitinguri si marsuri de protest la Cluj, daca autoritatile locale vor astupa cu pamant si pietris un sit arheologic aflat in mijlocul orasului. Conform lui C.V Tudor, primarul Clujului, Emil Boc, este somat de viceprimarul UDMR-ist, Boros Janos, sa astupe cu pamant rezervatia arheologica din centrul Clujului, pentru ca ar contine marturii romane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite