Primarul, şofer pentru elevii navetişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 În fiecare dimineaţă, primarul Bâtculescu se urcă la volanul microbuzului şcolar
În fiecare dimineaţă, primarul Bâtculescu se urcă la volanul microbuzului şcolar

Dragoş Bâtculescu, edilul comunei Gura Caliţei, conduce de patru ani microbuzul şcolar. E ora 6.30. Dragoş Bâtculescu se urcă la volanul microbuzului şcolar şi pleacă din cătun în cătun, pe o distanţă de 26 de kilometri, ca să adune prichindeii dornici să înveţe carte.

Nu este şoferul angajat de primărie, ci chiar edilul-şef al comunei vrâncene Gura Caliţei. Duce zilnic, în siguranţă, de acasă la şcoală şi înapoi 74 de copii. „Cu microbuzul nu merg doar elevii, ci şi copiii de grădiniţă din satele Poeni şi Eleşteu. Am o mare responsabilitate, însă de atâţia ani m-am obişnuit. Le ştiu numele tuturor navetiştilor, de la cel mai mic până la cel mai mare şi mă bucur că am şi eu o contribuţie la educaţia lor. Toată munca mea e voluntară şi o fac din plăcere, gândindu-mă, în primul rând, la viitorul acestor copii", susţine primarul Bâtculescu.

Edilul mărturiseşte că timpul petrecut în primărie s-a diminuat considerabil în acest an, însă localnicii îl pot găsi şi acasă ori de câte ori au o problemă. „Programul administrativ e de la 8.30 la 12.30, oră de la care mă urc din nou în microbuz şi iau copiii de la şcoală. De-abia la 15.00-16.00 reuşesc să-i las pe toţi pe la casele lor. Chiar dacă cetăţenii nu mă găsesc în primărie, sunt mereu la dispoziţia lor", mai spune edilul.

Economie la buget

În cei patru ani de când face muncă voluntară, salariul de aproximativ 1.000 de lei pe care Dragoş Bâtculescu ar fi trebuit să-l dea unui şofer l-a investit în modernizarea sălilor de clasă şi în dotarea cu materiale didactice. Venirea iernii îl îngrijorează pe edil şi din cauza faptului că microbuzul, care este destul de vechi, nu mai porneşte pe vreme rece.

Anul trecut s-a folosit de Dacia sa pentru a duce copiii la şcoală, însă acum nu mai pot fi transportaţi peste 70 de elevi cu o singură maşină. „Sper să fie o iarnă blândă şi să pornească microbuzul. Dacă nu, trebuie să mai cumpăr o Dacia. O să mă ajute vreun coleg ca să transport copiii pe rând. Trebuie să înveţe", spune Bâtculescu. Implicarea şi susţinerea pe care primarul le acordă elevilor navetişti sunt apreciate de către părinţi. „Mai rar oameni care fac aşa ceva. Să vină din poartă în poartă să ne ia copiii pentru a-i duce la şcoală", spune Marian Chirilă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite