Primarul Sighişoarei, nemulţumit de UNESCO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Dorin Dăneşan se gândeşte să scoată municipiul Sighişoara din organizaţia oraşelor aflate în lista Patrimoniului UNESCO. "Deşi plătim anual o cotizaţie de 800 de dolari nu avem

Primarul Dorin Dăneşan se gândeşte să scoată municipiul Sighişoara din organizaţia oraşelor aflate în lista Patrimoniului UNESCO.
"Deşi plătim anual o cotizaţie de 800 de dolari nu avem niciun folos de pe urma ei. Ne-am fi aşteptat să primim asistenţă sau măcar consultanţă din partea UNESCO atunci când o parte din zidul Cetăţii s-a prăbuşit, dar nu ne-am ales cu nimic", a declarat, săptămâna trecută, Dăneşan. Reacţia sa a fost determinată de o scrisoare de admonestare primită din partea UNESCO cu privire la construcţia cunoscută sub numele de "Casa italianului". Primarul a arătat că, la un moment dat, construcţia a fost oprită prin necordarea autorizaţiei, însă proprietarul ei a obţinut avizele necesare continuării lucrărilor de la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice, iar primăria a fost obligată să se conformeze. Primarul a mai arătat că lucrările de la "Casa italianului" sunt din nou oprite, în aşteptarea unei inspecţii de la Comisia Monumentelor Istorice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite