Primarul Romei: Bucureştiul să-şi asume responsabilitatea faţă de imigranţii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Romei, Walter Veltroni (foto), a avertizat autorităţile de la Bucureşti că, dacă nu-şi vor asuma responsabilitatea faţă de imigranţii români din Italia, problema "ar putea fi

Primarul Romei, Walter Veltroni (foto), a avertizat autorităţile de la Bucureşti că, dacă nu-şi vor asuma responsabilitatea faţă de imigranţii români din Italia, problema "ar putea fi discutată în UE". Declaraţia a venit ca urmare a incidentului de miercuri, în care un român a fost ucis şi alţi doi răniţi cu focuri de armă la Roma.

"Situaţia ordinii publice din Roma s-a înrăutăţit în ultimele luni în această zonă, mai ales după sosirea în masă a românilor. România să-şi asume responsabilitatea, altfel problema va fi discutată la nivel european", a declarat Veltroni, citat de pagina electronică a cotidianului "Il Messaggero", citat de Mediafax. Primarul capitalei italiene a cerut ministrului italian de interne, Giuliano Amato, şi prefectului Romei, Carlo Mosca, să "modifice decretul normativ" care prevede, în cazul cetăţenilor comunitari şi implicit al românilor, "expulzarea numai în cazurile în care reprezintă o ameninţare la adresa siguranţei naţionale".

La rândul său, preşedintele Federaţiei din Roma a Partidului Alianţa Naţională (dreapta), Gianni Alemanno, a atribuit "prezenţei necontrolate a imigranţilor şi nomazilor" pe teritoriul italian "valurile de criminalitate adevărată, care nu mai reprezintă, deja, o infracţionalitate măruntă". Adevăratul tablou al situaţiei este extrem de grav", a afirmat Alemanno.

Scrisoare disperată de la un preot român

Conform postului Realitatea TV, un preot român din Roma a trimis o scrisoare referitoare la situaţia conaţionalilor noştri din Italia. "Vă mărturisesc cu durere că, în ultima vreme, nu există un ziar sau telejurnal care să nu aducă în prim-planul atenţiei bravurile făcute de o parte din români", scrie părintele George. Stabilit de 10 ani la Roma, el mărturiseşte că suportă tot mai greu povara de a fi român într-un oraş în care compatrioţii noştri sunt paria societăţii. "Cât de dureros! Cât de ruşinos să te vezi obligat să porţi pe nedrept o astfel de etichetă", mai scrie preotul. (Sorin Ghica)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite