Primarul Panica i-a scos din minti pe bolnavii de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul de Psihiatrie Murgeni este macinat de un conflict intern, cauzat de primarul din localitate. Doua sute de bolnavi ar putea ramane pe drumuri din cauza edilului care vrea sa puna in functia de

Spitalul de Psihiatrie Murgeni este macinat de un conflict intern, cauzat de primarul din localitate. Doua sute de bolnavi ar putea ramane pe drumuri din cauza edilului care vrea sa puna in functia de director pe favorita sa din campania electorala. Scandalul a pornit de la dorinta unei femei - medic internist - care vrea cu tot dinadinsul sa fie instalata in functia de director a acestui spital. Pentru ca are alta specialitate, medicul Lilica Otel, cea de internist, ea nu indeplineste conditiile legale pentru obtinerea postului. Mai mult, in urma unor controale s-au descoperit nereguli grave in activitatea acesteia. Cu toate acestea, medicul beneficiaza de sprijinul neconditionat al primarului.
Gura bate profesia: "Sa plece de-aici!"
Spitalul din Murgeni a fost declarat oficial, dupa mai multe verificari ale specialistilor din Ministerul Sanatatii, spital orasenesc cu profil psihiatric. Pentru ca, in multe cazuri, cei internati au si alte boli decat cele psihice, iar asistenta medicala in zona este precara, actualul director, Auras Margina, a facut toate demersurile necesare ca aici sa functioneze o sectie de Interne si una de Pediatrie. Sefa la Interne este Lilica Otel, care si-a luat primariatul in urma cu doi ani si opt luni. La inceput, la fel ca restul angajatilor, era multumita ca toate conditiile din spital erau excelente, ca de fiecare data isi primea integral salariul si toate sporurile (inclusiv cel de psihiatrie, chiar daca nu presteaza activitati in acest domeniu). In timpul campaniei electorale din 2004, Lilica Otel s-a implicat activ in sprijinirea actualului primar, Jenica Panica, iar acesta a fost ales. Personalul medical de la Murgeni spune ca din momentul instalarii noului edil, doctorita n-a mai avut liniste. A inceput sa faca reclamatii, sa atate pe toata lumea, sa faca tot timpul scandal. O tinea una si buna: "Sa plece directorul Margina sau sa fie numit pe alt post, ca sa ii iau eu locul".
"Ce conteaza ca nu stie sa trateze nebuni!"
In toate demersurile facute de Lilica Otel s-a implicat total si primarul din Murgeni. El afirma ca doctorul nu are ce sa caute in spital, pentru ca nu este un bun profesionist si nici un bun manager. Iar daca nu poate fi numita in functia de director protejata sa, atunci sa fie pus contabilul sau administratorul. "Ce conteaza ca nu se pricepe sa trateze nebuni?". Lungul sir de reclamatii a adus la spital numeroase comisii. Toate au ajuns la o singura concluzie: "Prezenta doctorului Margina este absolut necesara, iar in activitatea doctoritei este vraiste. De la internari si externari inoportune pana la necorelari intre diagnostic si tratament". Cu toate acestea, pana acum nu s-a luat nici o decizie in privinta scandalului de la Murgeni. De fiecare data, primarul a convins comisiile ca doctorii se vor impaca, este nevoie doar sa aiba timp. Doctorul Margina spune ca i s-a facut lehamite si, chiar daca nu va fi gasit un inlocuitor la Psihiatrie, este posibil sa revina la Ploiesti, de unde este originar, sau isi va cauta post in alta parte. Colegii celor doi spun ca eventuala plecare a directorului va fi urmata de un val de demisii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite