Primarul Gutău se jură că "n-a pus botul" la plicul cu bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti va judeca recursul DNA împotriva hotărârii Tribunalului Bucureşti, referitoare la arestarea lui Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea. Curtea va analiza şi

Curtea de Apel Bucureşti va judeca recursul DNA împotriva hotărârii Tribunalului Bucureşti, referitoare la arestarea lui Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea.
Curtea va analiza şi solicitarea viceprimarului Nicolae Dicu, pentru a fi judecat în stare de libertate. Sâmbătă, Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea unui mandat de arestare pe 29 de zile pe numele viceprimarului Nicolae Dicu, iar pentru primar s-a dispus judecarea în stare de libertate.
Sâmbătă seara, Gutău s-a întâlnit, în faţa primăriei, cu un grup de susţinători, bucuroşi de decizia tribunalului. În cadrul unei conferinţe de presă, Mircia Gutău a spus că este nevinovat şi că el "n-a pus botul" la solicitarea unui om de afaceri vâlcean care încercase să scoată un plic chiar în biroul primarului. Mai mult decât atât, el a susţinut că, în urma unui sondaj de opinie, este creditat că ar câştiga alegerile şi în mandatul următor, cu un procent de 83 la sută. Primarul s-a arătat nemulţumit de modul în care a fost tratat în perioada cât a fost reţinut de către organele de anchetă, precizând că a fost băgat într-o încăpere cu un infractor prins cu 180 kg de heroină. O altă parte a opiniei publice din Râmnicu Vâlcea susţine că primarul Mircia Gutău ar fi trebuit să se autosuspende până la clarificarea situaţiei în justiţie. Rămâne de văzut ce va hotărî astăzi Curtea de Apel Bucureşti. Dacă primarul municipiului Râmnicu Vâlcea va fi reţinut sau se va autosuspenda, treburile urbei vor fi conduse de Constantin Monceanu, viceprimar PNL.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite