Primăriile au pus tunurile pe restaurantele de cartier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătui de reclamaţiile celor care nu mai suportă zgomotul din localurile de la parterul blocurilor, edilii din Capitală au mărit birocraţia obţinerii autorizaţiei de funcţionare Noile

Sătui de reclamaţiile celor care nu mai suportă zgomotul din localurile de la parterul blocurilor, edilii din Capitală au mărit birocraţia obţinerii autorizaţiei de funcţionare

Noile prevederi ale Codului Fiscal cer ca restaurantele şi barurile să plătească o taxă adiţională, în valoare de 3.000 de lei, pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare.

Autorităţile locale au profitat de această reglementare şi, ca să mai rărească apariţia cârciumilor de cartier, au cerut ca în dosarul depus de patroni să apară o serie de acte suplimentare.

De exemplu, la sectorul 1 se solicită acordul asociaţiei de proprietari şi al tuturor vecinilor direct afectaţi. "Eu nu zic să le închidă pe toate, dar sincer nu îmi convine ca după o zi de muncă să ascult manele până la trei dimineaţa", spune Elena (24 de ani), business developer, care locuieşte în cartierul Drumul Taberei.

Destui bani ca să nu-i pască falimentul

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 au explicat că în prezent există un proiect de hotărâre care va reglementa problema localurilor ce afectează liniştea publică. Pe de altă parte, administratorii unităţilor vizate nu sunt foarte încântaţi de noile norme în domeniu.

Patronii de baruri se plâng că acesta este profilul localului, iar dacă se cere muzică şi nu se primeşte, atunci clientul schimbă localul. "Şi dacă e nuntă, ce să fac?! Să le pun căşti, să danseze pe muzică?!", spune revoltat administratorul unui restaurant din cartierul Militari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite