Primăria poate renunţa oricând la Formula 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juriştii din Primăria Capitalei spun că circuitul poate fi suspendat, deoarece contractul de asociere dintre Primăria Capitalei şi SC Bucharest Ring SRL nu are avizul Consiliului

Juriştii din Primăria Capitalei spun că circuitul poate fi suspendat, deoarece contractul de asociere dintre Primăria Capitalei şi SC Bucharest Ring SRL nu are avizul Consiliului General

Organizarea Formulei 3 în Capitală este cusută cu aţă albă. Primarul Oprescu a declarat că sunt probleme de legalitate, dar s-a limitat la penalizarea unui director.

"Convenţia făcută între primărie şi firma lui Hartmut (Beyer n.r.) nu are valoare de contract. Ca să fie totul în regulă cu Bucharest Challenge, trebuie făcut un contract care să treacă prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Din această cauză a vrut primarul general, Sorin Oprescu, să oprească cursa", a spus Andrei Creci, directorul adjunct al Direcţiei Juridic, din cadrul Primăriei Capitalei.

El a adăugat că "municipalitatea poate să renunţe oricând la organizarea circuitului, pentru că nu există clauze de reziliere prevăzute în convenţie". De aceea nu a fost făcută o dezbatere publică referitor la cursă, pentru că, a mai spus Creci, nu era obligatoriu, atâta vreme cât convenţia nu a trecut prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Omul de afaceri Nicolae Şerbu spune că Bucharest Ring SRL i-a furat proiectul circuitului şi că tocmai de aceea nu a fost trecut protocolul prin CGMB.

250.000 de euro cash pentru Primărie

În replică, Radu Ancuţa, şeful Departamentului de Integrare Europeană, responsabilul cu Formula 3, care a fost penalizat de Comisia de Disciplină, spune că evenimentul automobilistic este un câştig pentru Primărie.

"Au fost încasaţi 250.000 de euro pentru ocuparea domeniului public, s-au luat 2% din biletele vândute, 3% din contractele de sponsorizare şi plus cât au încasat direcţiile de taxe şi impozite", a explicat Ancuţa.

Directorul de Marketing al Bucharest Ring, Florin Dulgheru, susţine că municipalitatea nu a cheltuit niciun ban în această cursă.

155.000 de orăşeni, telespectatorii FIA GT

Pentru cele trei zile de competiţie s-au vândut aproximativ 100.000 de bilete, a explicat Laurenţiu Mandu, PR Bucharest Ring. El a adăugat că "sperăm să obţinem profit după a cincea ediţie".

Pro TV, postul de televiziune care a transmis în direct doar finala FIA GT, a obţinut, în intervalul orar 14.15-14.49 (duminică), un rating de 1,4% în mediul urban, adică 155.000 de orăşeni.

Patru circuite în lume

Dintre cele patru circuite urbane, trei sunt în Europa. "Este vorba despre cele de la Monaco, Valencia şi Bucureşti. La Monaco (foto), tot centrul oraşului se blochează când se desfăşoară o astfel de cursă, iar cei care stau în jurul circuitului îşi închiriază apartamentele cu zeci de mii de euro", a adăugat Radu Ancuţa.

Au fost încasaţi 250.000 de euro pentru ocuparea domeniului public, s-au luat 2% din biletele vândute şi
3% din contractele de sponsorizare
Radu Ancuţa,
director Integrare Europeană - PMB

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite