Primăria luptă cu boschetarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi dimineaţa, maidanul din Văcăreşti s-a preschimbat în teatru de război. O armată de jandarmi, poliţişti, pompieri şi funcţionari de la primărie au luat cu asalt magherniţele

Marţi dimineaţa, maidanul din Văcăreşti s-a preschimbat în teatru de război. O armată de jandarmi, poliţişti, pompieri şi funcţionari de la primărie au luat cu asalt magherniţele boschetarilor din zonă. Copleşiţi de numărul mare al gaborilor, amărăştenii au bătut în retragere. Câţiva au încercat o diversiune. şi-au luat puradeii în braţe şi s-au aruncat în faţa buldozerelor. "Mai bine mă călcaţi, că eu, să ştiu că mor, nu plec de-aici", zbiera o pirandă cu vechime în zonă. Femeia spune că e a treia chicinetă din chirpici pe care i-o pune primăria la pământ. Oamenii erau hotărâţi să se întoarcă pe maidan, imediat ce invadatorii aveau să plece.
"Operaţiunea Văcăreşti" a fost pusă la cale de Primăria Sectorului 4. Primarul Adrian Inimăroiu este de părere că locuinţele improvizate de boschetari sunt focare de infecţie. Toţi cei evacuaţi au fost introduşi într-un program de protecţie socială. Poliţiştii comunitari au reuşit, pentru prima dată după 90 , să îşi creeze o bază de date cu cei care se aciuaseră pe terenul dintre Calea Văcăreşti şi lacul cu acelaşi nume. Situaţia juridică incertă a terenului a permis ca 200 de hectare să fie lăsate în voia sorţii. Primarul Inimăroiu a promis că încercă să găsească o soluţie ca parcela respectivă să fie introdusă în circuitul urbanistic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite