Primăria din Râmnicu Vâlcea - "muscă fără cap"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

recursul viceprimarului din acelaşi oraş, Nicolae Dicu, prin care acesta contesta eliberarea mandatului de arestare preventivă. În primărie, după afirmaţiile lui Toma Mihăescu, secretarul

recursul viceprimarului din acelaşi oraş, Nicolae Dicu, prin care acesta contesta eliberarea mandatului de arestare preventivă. În primărie, după afirmaţiile lui Toma Mihăescu, secretarul instituţiei, "toată lumea e bulversată şi suntem... ca o muscă fără cap". şocul este cu atât mai evident cu cât primarul şi unul dintre viceprimari se află în arest, iar celălalt viceprimar, Constantin Monceanu, de la PNL, este în concediu. Secretarul primăriei, Toma Mihăescu, nu ştia dacă acesta este în concediu de odihnă sau concediu de boală.

Interimatul ar putea fi câştigat de PSD
Râmnicenii au primit vestea Curţii de Apel Bucureşti ca pe o bombă. Unii se aşteptau, alţii, dimpotrivă, nu credeau că sunt argumente pentru arestarea primarului. şi aceasta datorită faptului că majoritatea locuitorilor municipiului apreciază ceea ce a făcut Mircia Gutău, ca primar, în doi ani de la învestitură. Mai mult decât atât, la un sondaj de opinie, efectuat pe plan local, cu peste 1.000 de subiecţi, Mircia Gutău avea susţinerea a 83 la sută din cei intervievaţi. La prefectură se discutau ieri modalităţile de suspendare din funcţie a primarului şi a viceprimarului şi posibilitatea de a asigura interimatul. În discuţiile politice, care au loc tot mai intens în aceste ore, se preconizează alegerea unui viceprimar în locul lui Nicolae Dicu, care să asigure şi interimatul la conducerea primăriei. Sunt discuţii între formaţiunile politice şi se pare că unul dintre consilierii PSD, Valer Tudor, care a mai fost viceprimar, are şanse să ajungă interimar.

Gutău va fi exclus din PD
Preşedintele Partidului Democrat, Emil Boc, a anunţat, luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional, că s-a decis excluderea din rândurile formaţiunii a viceprimarului Nicolae Dicu.
Cum propunerea de arestare preventivă pentru primarul din Râmnicu Vâlcea a fost acceptată de judecători, şi excluderea acestuia din PD va fi luată în discuţie de către Biroul Permanent.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite