Primăria Capitalei a respins solicitările Termoelectrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a trimis, ieri, Autorităţii Naţionale de Reglementare a Energiei (ANRE) avizul său negativ privind majorarea preţului la încălzire cu 56 la sută, a declarat, ieri,

Primăria Capitalei a trimis, ieri, Autorităţii Naţionale de Reglementare a Energiei (ANRE) avizul său negativ privind majorarea preţului la încălzire cu 56 la sută, a declarat, ieri, viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu. El a semnat avizul în locul primarului general Adriean Videanu, aflat la Paris. În nota de fundamentare care însoţeşte avizul negativ dat de municipalitate, primăria precizează că "datele puse la dispoziţie de TC Electrocentrale Bucureşti SA sunt incomplete şi irelevante". Primăria a transmis ANRE că tariful cerut de Termoelectrica - respectiv de 143,38 lei (1.430.380 lei vechi) gigacaloria - este nejustificat. Termoelectrica a solicitat o majorare a preţului de livrare a agentului termic de la 920.000 de lei vechi la peste 1.430.000 lei vechi pe gigacalorie.
Majorarea ar presupune ca Primăria Capitalei să aloce o subvenţie pentru încălzire în valoare de 6.500 miliarde de lei vechi, adică jumătate din bugetul pentru 2006. Populaţia plăteşte, în general, preţul naţional de referinţă, stabilit prin hotărâre de guvern. În cazul în care preţul producătorului depăşeşte acest nivel, diferenţa trebuie acoperită prin subvenţie de la bugetul de stat şi de la autorităţile locale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite