Primar în vacanţă, cu maşina de la Situaţii de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Liliac, edilul din Bod, a confiscat Dacia donată de Serviciul Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă. Primarul este la a doua abatere gravă în ultimul timp, după ce luna trecută şi-a ridicat subalternii în cap pentru că a refuzat să le dea salariile aproape un an.

La intrarea sa în concediu, la 1 septembrie, primarul independent Claudiu Liliac a plecat de la Primărie cu autoturismul Dacia Logan, care este folosit de către pompierii voluntari din comună. Viceprimarul Ovidiu Bârsan, care a preluat atribuţiile primarului pe timpul cât acesta se află în concediu, spune că le-a cerut poliţiştilor comunitari să-l depisteze pe Liliac în trafic şi să îi ceară să predea cheile.

„Maşina ar fi trebuit predată la 1 septembrie, când a intrat în concediu. Primarul s-a mai plimbat cu maşina prin localitate, dar nu ştim unde este acum. Ţinând cont de situaţia creată, i-am cerut prefectului Ion Gonţea să găsim împreună o soluţie pentru a recupera autoturismul", ne-a declarat Bârsan. Pentru a evita situaţia în care primarul să cheltuiască banii instituţiei pentru combustibilul cu care este alimentată maşina, viceprimarul Bârsan a tăiat linia de combustibil deschisă de către instituţie.

„El e mai zăpăcit!"

Autorităţile locale susţin că prefectul Ion Gonţea l-a înştiinţat personal pe primarul Liliac despre faptul că trebuie să predea autoturismul. La rândul său, prefectul spune că situaţia primarului Liliac este una specială. „Eu am luat legătura personal cu el şi i-am cerut să predea maşina. Mâine (astăzi - n.r.) l-am chemat pe la mine să discutăm aceste aspecte. Şi el mai recunoaşte că de multe ori este mai zăpăcit. Dar sunt sigur că, după ce vine să discutăm, o să rezolvăm problema şi o să îi luăm maşina", ne-a declarat prefectul Braşovului.

Pe lângă faptul că foloseşte maşina instituţiei, primarul a blocat accesul la anumite documente ale Primăriei. „În biroul său, pe care l-a încuiat, sunt documente de care noi am avea nevoie, dar la care nu avem acces", a precizat viceprimarul Ovidiu Bârsan. Primarul aflat în concediu nu a putut fi contactat, pentru că a avut în permanenţă telefonul închis. 

Primarul Liliac nu se află la prima sa ispravă. Din octombrie 2010, până în august 2011, 30 de angajaţi ai Primăriei Bod nu şi-au primit salariile, pentru că edilul a refuzat să semneze organigrama aprobată în 2010. El a fost amendat de inspectorii de muncă cu 3.000 de lei. Presat de autorităţi, Liliac a deblocat situaţia în 11 august. Sătenii au fost foarte afectaţi de războiul dat în instituţia care ar trebui să reprezinte comuna cu aproape 4.500 de locuitori. „Au fost localnici care au solicitat certificate de deces, însă din primărie nu mai avea cine să le elibereze", spunea atunci Mirela Şchiopu, secretara instituţiei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite