Primar de la PNŢCD încoace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu trei mandate la activ, Zanfir Iorguş se pregăteşte să candideze din nou pentru postul de primar al Mangaliei Deşi nu are o reputaţie tocmai curată, din cauza acuzaţiilor că a făcut

Cu trei mandate la activ, Zanfir Iorguş se pregăteşte să candideze din nou pentru postul de primar al Mangaliei

Deşi nu are o reputaţie tocmai curată, din cauza acuzaţiilor că a făcut numeroase afaceri ilegale cu terenuri, Iorguş pare să fie în topul preferinţelor electorale ale locuitorilor din Mangalia.


Zanfir Iorguş a câştigat pentru prima dată fotoliul de primar al oraşului Mangalia în 1996, iar la ultimele două alegeri locale şi-a învins cu peste 60% din voturile alegătorilor. Contestat şi renegat deopotrivă de locuitorii oraşului, primarul Iorguş şi-a facut deja "temele" pentru un nou mandat.

La capitolul realizări, edilul înşiră numeroase probleme pe care le-a rezolvat, dar pe primul loc se află de departe faptul că a atras bani europeni în staţiunea de la malul mării. Pentru proiectul de amenajare a portului turistic din Mangalia au fost obţinute fonduri europene în valoare de 4,5 milioane de euro.

De altfel, alte două proiecte importante aşteaptă să primească finanţare europeană în valoare de aproape 10 milioane de euro: realizarea infrastructurii cordonului Saturn-Venus şi amenajarea lacurilor din Neptun. "Mangalia se află pe un trend de dezvoltare şi consider că îmi revine responsabilitatea de a continua generoasele proiecte începute deja", îşi explică primarul Zanfir Iorguş decizia de a mai candida la primărie.

Pentru cel de-al patrulea mandat, Iorguş spune că pregăteşte un proiect prin care să pună în valoare cetatea Callatis, o "necunoscută" în comparaţie cu festivalul cu acelaşi nume. De cealaltă parte, contestatarii edilului-şef din Mangalia îl acuză că a făcut numeroase afaceri ilegale cu terenuri, unele dintre ele situate în pădurea Comorova sau în vecinătatea spitalului orăşenesc.


"L-a început l-am votat, dar m-a dezamăgit"


O altă învinuire este legată de comisionarea unor servicii efectuate de partenerii primăriei, dar şi de "excursionism" politic de la un partid la altul pentru a scăpa de eventualele probleme cu justiţia. "La început l-am votat, apoi când am văzut că şi-a băgat oamenii peste tot şi s-a înconjurat de oameni oportunişti, m-a dezamăgit", mărturiseşte localnica Mioara Preda. În schimb, liderul comunităţii musulmane din Mangalia, Tair Nuredin, spune că oraşul s-a dezvoltat foarte mult pe perioada celor trei mandate ale lui Zanfir Iorguş.

>> Consider că îmi revine responsabilitatea de a continua proiectele începute
Zanfir Iorguş,
edil Mangalia

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite