Prima zăpadă - haos pe şosele, oameni îngheţaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

dezafectată, îngheţat de frig, şi alte câteva zeci de persoane şi-au petrecut noaptea în maşini. În Vrancea, o bătrână a fost găsită moartă în casă, iar un bărbat a fost răpus de

dezafectată, îngheţat de frig, şi alte câteva zeci de persoane şi-au petrecut noaptea în maşini. În Vrancea, o bătrână a fost găsită moartă în casă, iar un bărbat a fost răpus de ger pe când se afla în curte.
Accidente grave din cauza poleiului
Trei persoane au murit şi o alta a fost grav rănită într-un accident produs pe DN2B la Galaţi, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un tir parcat pe marginea drumului. Accidentul s-a produs ieri-dimineaţă, în jurul orei 4.00, la intersecţia DN2B cu strada Drumul Viilor din municipiul Galaţi, când un autoturism, înmatriculat în Austria, în care se aflau doi bărbaţi şi două femei, a derapat şi a intrat în plin în remorca unui tir, parcat regulamentar. În urma impactului, conducătorul autoturismului, pasagerul din dreapta şi ocupanta locului din spate dreapta au murit pe loc, iar cealaltă femeie a fost transportată la Spitalul Judeţean din Galaţi. Acesta nu este primul accident cu urmări grave produs pe raza judeţului Galaţi. Un alt accident grav s-a produs ieri-noapte în judeţul Constanţa, pe DN3, în zona localităţii Urluia. O maşină care circula cu viteză a derapat şi a intrat într-un stâlp, după care s-a rostogolit câteva sute de metri şi apoi a luat foc. Cei doi pasageri nu au mai putut fi salvaţi.
Pasurile Gutâi, Prislop şi Tihuţa sunt sub zăpadă
În doar câteva ore, ninsorile abundente au dat peste cap traficul pe DN18, în Pasul Gutâi din judeţul Maramureş. Mai multe tiruri au derapat şi au rămas împotmolite în zăpada de pe carosabil, blocând circulaţia. Toate camioanele înzăpezite au fost trase pe dreapta, pentru a degaja carosabilul. Circulaţia pe DN18, între Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, se desfăşura ieri-seară cu dificultate, iar pe anumite porţiuni maşinile se deplasau pe un singur sens. Drumarii au fost depăşiţi de situaţie, primul utilaj de deszăpezire apărând după aproape trei ore. În Pasul Prislop, între Borşa şi Suceava, stratul de zăpadă de pe acostament a ajuns la 40 de centimetri. "Ninge foarte puternic la altitudini de peste 1.500 de metri, iar stratul de zăpadă variază între 25 şi 30 de centimetri. Am recomandat pasionaţilor de drumeţii să evite excursiile pe munte, unde timpul este foarte schimbător, iar ninsoarea reduce vizibilitatea la numai câţiva metri", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureş, comisar-şef Ioan Dunca. Pe DN17, în Pasul Tihuţa, cel care face legătura între Transilvania şi Moldova, se circulă, de asemenea, cu dificultate, după ce a nins abundent încă de sâmbătă seară. Pe DN1, din cauza ninsorii, autovehiculele merg cu o viteză de maximum 40 de kilometri la oră.

Prognoza meteo
Astăzi va ploua în vestul, centrul şi nord-vestul ţării şi vor fi precipitaţii mixte în nord-est. Temperatura aerului va creşte uşor, astfel încât valorile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, iar cele minime, între 2 şi 6 grade. La Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar temperatura maximă este în creştere şi va ajunge la 10 - 12 grade. Pentru mâine şi poimâine, meteorologii anunţă că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în sud. În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, cu temperaturi între 16 şi 17 grade şi cu minime de 3-4 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite