Prima linie de tramvai supraterană, la Bucur Obor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tramvaiele 34, 17 şi 46 vor fi cele dintâi mijloace de transport din Bucureşti care vor circula pe linii suspendate, în zona Pieţei Bucur Obor. Potrivit proiectului propus de Primăria Sectorului

Tramvaiele 34, 17 şi 46 vor fi cele dintâi mijloace de transport din Bucureşti care vor circula pe linii suspendate, în zona Pieţei Bucur Obor.
Potrivit proiectului propus de Primăria Sectorului 2 şi aflat în dezbatere la Primăria Municipiului Bucureşti, şinele vor trece peste actualul pasaj subteran, mai exact, deasupra locului unde în prezent se află spaţiul verde. Ideea întregii lucrări, care, potrivit arhitectului-şef din cadrul Primăriei Sectorului 2, Adriana Bagdasar, va începe în primăvara anului viitor, vine în susţinerea construirii Pasajului Basarab. Cu alte cuvinte, se are în vedere fluidizarea traficului de pe ruta şoseaua Mihai Bravu-şoseaua ştefan cel Mare-Bulevardul Iancu de Hunedoara- şoseaua Nicolae Titulescu.
Potrivit studiului de fezabilitate al proiectului, estacadele vor avea o lungime totală de 360 de metri şi o lăţime de 6,50 m. Cele două peroane acoperite vor avea fiecare o lăţime de 3 metri şi o lungime de 60 de metri. "Staţia de tramvai se translatează, practic, cu aproximativ 10 metri, care va fi mutată lângă intrarea metroului, astfel că pietronii nu trebuie să mai traverseze strada", a explicat Adriana Bagdasar.
Valoarea totală a investiţiei este de 12.904.932 euro, iar finalizarea lucrărilor s-a stabilit pentru anul 2008.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite