Prima impresie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

bărbaţii - uneori chiar şi femeile - ne judecă, la prima vedere, după aspectul fizic. Ne place sau nu, ni se pare drept sau nu, e o realitate care ne dirijează, într-o oarecare măsură,

bărbaţii - uneori chiar şi femeile - ne judecă, la prima vedere, după aspectul fizic. Ne place sau nu, ni se pare drept sau nu, e o realitate care ne dirijează, într-o oarecare măsură, viaţa. Omul este motivat vizual. şi judecă lucrurile după trăsăturile lor cele mai evidente, iar acestea sunt, în primul rând, atributele vizuale. Da, prima impresie contează! Iar acest lucru e valabil la persoanele pe care le întâlnim, la locurile pe care le vizităm şi, nu în ultimul rând, la mâncare. Studiile au arătat clar că oamenii mănâncă mai mult şi mai cu poftă atunci când mâncarea are un aspect plăcut, apetisant. Este dovedit deja că percepţia gustului unui preparat poate fi mult influenţată de modul în care acesta este prezentat. Ironic, nu? Dacă punem accent pe înfăţişarea cuiva, suntem acuzaţi de superficialitate. Dar, dacă punem accent pe aspectul unui preparat pe care-l servim, atunci suntem creativi ! Fiţi, aşadar, cât mai creativi!

Ardei umpluţi
Pentru 4 porţii
Ingrediente: 1 ceapă, 2 fire praz, 125 g telemea, 400 g carne tocată, 3 linguri pastă de tomate cu usturoi, 2 linguri pesmet, 1 ou, sare, piper, 4 ardei graşi de umplut, 200 g orez, 2-3 linguriţe supă de legume instant (praf), 150 g iaurt, pătrunjel verde
Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă bine cu ceapa tăiată mărunt, prazul tăiat rondele subţiri, jumătate din brânza tăiată cubuleţe, pasta de tomate, pesmetul, oul, sare şi piper după gust. Ardeii, cărora li s-a tăiat un capac, se curăţă de seminţe şi nervuri, se spală, se scurg şi se umplu cu tocătura de mai sus. Capacul tăiat se taie în cubuleţe mici. Se unge o cratiţă cu grăsime, se pun ardeii umpluţi şi se introduc în cuptorul încins pentru 25-30 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se presară peste ardei restul de brânză. Separat, se înăbuşă orezul cu cubuleţele de ardei în unt, se adaugă 3/4 l apă caldă amestecată cu supa instant. Iaurtul se amestecă cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Se aranjează estetic pe fiecare farfurie câte un ardei umplut, înconjurat de garnitura de orez, şi se garnisesc cu pătrunjel. Se servesc cu iaurt.

ştiaţi că?
Cercetătorii japonezi au ajuns la concluzia că iaurtul poate împrospăta respiraţia. Două ar fi explicaţiile. Prima: iaurtul are capacitatea de a modifica nivelul pH-ului din gură. A doua: o proteină care se găseşte în iaurt poate împiedica bacteriile urât mirositoare să se fixeze în cavitatea bucală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite