Prima biserică ortodoxă română - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost pusă prima piatră de temelie a bisericii ortodoxe din Las Salinas, din Almeria. Aceasta este prima biserică ortodoxă construită de români în Spania.

„Apă sfinţită pentru a potoli criza”, titrează ziarul „Levante”. Aproximativ 500 de persoane au asistat ieri la ceremonia de Bobotează, celebrată la Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae, din Castellon. Astfel, au fost sfinţiţi peste 1.200 de litri de apă, care a fost împărţită enoriaşilor.

„Cârpeli, pe timp de criză”, informează ziarul „ABC”. Reportajul descrie situaţia disperată în care se află mulţi mici întreprinzători români şi spanioli care au firme de construcţii. Aceştia au ajuns în imposibilitatea de a-şi plăti ipotecile, unii trăind la limita sărăciei. Astfel, aflăm povestea lui Valentin, un român care şi-a pus toate nădejdile în firma de construcţii înfiinţată acum câţiva ani. Afacerea părea că merge ca pe roate, dar acum nu câştigă nici banii pentru rata lunară la bancă.

„Criza nu reduce numărul deceselor din accidente de muncă”, publică „El Dia de Cordoba”. Anul 2008 se încheie în Cordoba cu 10 decese cauzate de accidente de muncă, mai mult cu două persoane decât în 2007. Astfel, deşi criza economică a redus considerabil numărul persoanelor străine angajate în firmele din Cordoba, acest lucru nu a scăzut numărul deceselor produse la locul de muncă. Motivul: nerespectarea de către angajatori a regulilor de protecţie a muncii. Majoritatea celor afectaţi sunt imigranţi, mulţi dintre ei de naţionalitate română.

„Prima biserică ortodoxă română, construită în Spania”, scrie „El Almeria”. În cursul dimineţii de ieri, a avut loc ceremonia prin care a fost pusă prima piatră de temelie a bisericii ortodoxe române din Almeria. Aceasta este prima biserică ortodoxă română construită vreodată în Spania. Lăcaşul sfânt va fi construit în zona Las Salinas, din Almeria, şi se va întinde pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi. Investiţia se ridică la 700.000 de euro, constructorii anticipând că va fi dată în folosinţă în doi ani.

„Imigranţilor li se închide uşa în nas”, intitulează „El Pais” un reportaj din pagina de societate. Articolul prezintă situaţia imigranţilor din Spania, primii afectaţi de criza economică. Astfel, după ce a reuşit să-şi găsească o stabilitate în peninsulă, acum, imigrantul se trezeşte peste noapte în şomaj şi în imposibilitatea de a mai plăti creditul ipotecar la bancă. Dacă până nu de mult imigrantul era văzut ca un bun platnic la asigurările de sănătate, acum el nu reprezintă altceva decât încă o persoană care ocupă un loc de muncă în care ar putea fi angajat un spaniol. Astfel, guvernul decide să descurajeze imigranţii şi, drept urmare, să reducă la zero numărul contractelor încheiate cu persoane de alte naţionalităţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite