Emil Boc: "Prima Casă" va putea fi accesat de săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat ieri că programul Prima Casă va putea fi accesat de populaţie mai devreme de 20 iunie, data stabilită iniţial. În şedinţa de Guvern de astăzi, Executivul va discuta normele de implementare a programului.

Citiţi şi
Avans de 5% pentru locuinţele cumpărate prin programul Prima Casă
Programul „Prima Casă“ este greu accesibil

Vreau casă, dar nu pot lua credit. Ce fac?

''Am convocat o şedinţă de Guvern duminică, la ora 10.00, ocazie cu care vom discuta despre aprobarea normelor metodologice cu privire la «Prima casă»", a declarat ieri Boc.

Vorbind despre calendarul programului, premierul a zis că "am promis 20 iunie. Va fi mai repede pentru că avem deja cadrul legal pregătit şi se lucrează în continuare ca acest program să intre mai repede în vigoare''.

''Condiţiile le punem noi şi băncile vor trebui să răspundă acestor condiţii. Până duminică va fi gata actul normativ, urmând ca, de săptămâna viitoare, populaţia să poată apela la program'', a explicat Boc, citat de Agerpress.

Potrivit lui Boc, actul normativ va stabili dobânda şi avansul pentru credite, dobânzile urmând să fie mult mai mici decât cele existente în prezent pe piaţă.

Pe ordinea de zi a şedinţei de duminică vor mai figura o serie de acte normative referitoare la descentralizare, dar şi la reducerea numărului de taxe şi tarife. Vor fi aprobate printr-un memorandum şi măsurile privind sprijinirea fermierilor, inclusiv printr-un mecanism de compensare a subvenţiilor pe care le au de primit cu datoriile pe care le au la stat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite