Boc vrea aprobarea mai rapidă a creditelor pentru "Prima Casă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc vrea aprobarea mai rapidă a creditelor pentru "Prima Casă"
Boc vrea aprobarea mai rapidă a creditelor pentru "Prima Casă"

Şeful Executivului a precizat că, în prezent, se pierde mult timp cu plimbatul documentelor de la un birou la altul. Reprezentanţii Fondului de Garantare au declarat că vor avea săptămâna

Şeful Executivului a precizat că, în prezent, se pierde mult timp cu plimbatul documentelor de la un birou la altul. Reprezentanţii Fondului de Garantare au declarat că vor avea săptămâna viitoare discuţii cu băncile implicate în program pentru reducerea timpului de aprobare a dosarelor cu până la 5 zile.

"Premierul a cerut ca, împreună cu băncile, să fie găsite soluţii pentru reducerea termenului de finalizare a dosarelor depuse pentru cumpărarea de case prin credite garantate de stat, concomitent cu extinderea perioadei de încheiere a antecontractului de vânzare-cumpărare a locuinţei, de la aproximativ 30 zile în prezent la 45-50 zile", au declarat surse oficiale citate de Mediafax după întâlnirea lui Boc cu reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Potrivit premierului, până în prezent au fost au fost depuse peste 1.500 de cereri de creditare cu garanţia statului pentru achiziţionarea unei locuinţe.

Românii care vor să-şi cumpere o locuinţă prin programul "Prima Casă" plătesc un avans de doar 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro, plus diferenţa  din preţul de achiziţie. În acest an statul poate garanta achiziţionarea de locuinţe în limita a unui miliard de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite