Prigoană reia proiectul de gestionare a deşeurilor la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Silviu Prigoană a declarat, ieri, că a făcut, după alegeri, o nouă ofertă de asociere Consiliului Judeţean Cluj, pentru realizarea unei staţii ecologice pentru gestionarea

Omul de afaceri Silviu Prigoană a declarat, ieri, că a făcut, după alegeri, o nouă ofertă de asociere Consiliului Judeţean Cluj, pentru realizarea unei staţii ecologice pentru gestionarea deşeurilor. "Va fi un complex ecologic de reciclare integrată a deşeurilor", a spus investitorul.

Silviu Prigoană a declarat că investiţia, cu o valoare totală finală de peste 300 de milioane de euro, aprobată de Ministerul Mediului, cu finanţare privată şi guvernamentală, se va întinde pe un teren de peste 20 de hectare, pe care l-a achiziţionat în comuna Apahida. Investiţia va cuprinde fabrici integrate, care vor utiliza deşeurile pentru realizarea de noi produse finite, din plastic, textile şi hârtie. În cadrul investiţiei, va fi realizat şi un institut de cercetare şi protecţia mediului, în colaborare cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Prigoană a mai avansat o astfel de propunere autorităţilor judeţene clujene şi în urmă cu doi ani, dar oferta sa a fost atunci respinsă. Autorităţile judeţene au optat la acea vreme pentru o asociere cu comuna Chinteni, dar în urmă cu o zi, primarul Lucia Suciu a anunţat în scris Consiliul Judeţean Cluj că renunţă la proiect, din cauza complicaţiilor survenite la statutul juridic al terenului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite