Prigoană: Niciun român nu merită o pensie mai mare de 1.500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Silviu Prigoană este de părere că pensia trebuie corelată cu contribuţia socială, cei cu pensii mari fiind beneficiarii unor legi nedrepte.

O pensie de 1.500 de lei este “mai mult decât suficientă pentru orice român ca să trăiască”, crede Silviu Prigoană, om de afaceri şi membru al Comisiei Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor.

Botoşani: Un ofiţer în rezervă a renunţat la pensia lunară de 24.000 de lei pentru un salariu de 10 ori mai mic


"Indiferent că pensionarul a fost director la Petrom ori sondor nu merită o pensie mai mare de 1.500 de lei, pentru că nivelul contribuţiei sociale nu justifică acest lucru. Astfel fondul de pensii nu este de randament menit să facă profit ci, pur şi simplu, unul de solidaritate. Am militat pentru limitarea alocaţiei pentru mame la maxim 1.000 de euro, fac la fel pentru pensii. Păi cum să ia nevastă-mea, care are salariu de 10.000 de euro, alocaţie de 8.500 de euro. Ce naiba suntem nebuni? La fel e şi la pensii”, afirmă omul de afaceri, citat de Money.

O altă soluţie oferită de parlamentar pentru a realiza execuţia bugetară din acest an este suspendarea subvenţiilor de stat pentru învăţământul universitar. “Bugetul Învăţământului este de 6% din PIB din care 4% se duc pentru facultăţile de stat. Din moment ce ele oricum percep taxe de studiu n-ar mai trebui să primească alocaţie bugetară. În nicio ţară nu se întâmplă aşa ceva. Există doar un sistem de burse şi atât", a mai spus Prigoană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite