Prietenii supraponderali ne îngraşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii sunt influenţaţi în mod subconştient de greutatea celor din jur, astfel încât dacă avem prieteni supraponderali tindem să ne îngrăşăm şi noi, arată un studiu internaţional

Oamenii sunt influenţaţi în mod subconştient de greutatea celor din jur, astfel încât dacă avem prieteni supraponderali tindem să ne îngrăşăm şi noi, arată un studiu internaţional preluat de BBC News.

Echipa de cercetători la care s-au alăturat şi specialiştii de la Universitatea Warwick au numit acest fenomen "imitarea obezităţii". Studiul, prezentat în cadrul unei conferinţe medicale ce a avut loc în Statele Unite, a acumulat informaţii de la 27.000 de persoane din Europa.

Cu toate că cercetarea ne arată că există o creştere a numărului de calorii în cazul persoanelor cu prieteni supraponderali, acesta nu indică şi motivele exacte ale acestui fenomen.

Cercetătorii au observat că premisa după care persoanele monitorizate se ghidau era aceea că atât timp cât persoanele din jurul nostru sunt grase, atunci şi nouă ne este permis să fim aşa.

"Numeroasele studii realizate pe tema obezităţii au luat în calcul stilul de viaţă sedentar, mâncarea nesănătoasă şi moştenirea biologică, însă niciunul dintre acestea nu a vizat un aspect esenţial: influenţa pe care cei din jur o au asupra noastră.

Creşterea cazurilor de obezitate trebuie privită în principal ca un fenomen social, şi nu ca unul psihologic", a explicat dr. Andrew Oswald, membru al Universităţii Warwick.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite