Preţurile apartamentelor vechi se duc la vale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţurile apartamentelor vechi se duc la vale
Preţurile apartamentelor vechi se duc la vale

Preţurile apartamentelor vechi scoase la vânzare în octombrie sunt mai mici cu până la 12% faţă de luna august,potrivit unei analize a portalului Imopedia.ro

Citiţi şi

Preţurile locuinţelor vechi scad din nou

 

Cuantumul ieftinirilor variază în funcţie de tipul locuinţelor şi de zonă Cel mai mult s-au ieftinit garsonierele din Berceni, care costă astăzi, în medie, 37.200 de euro. „Dinamica cifrelor ne arată că nici proprietarii şi nici agenţii imobiliari nu mai cred în mirajul revenirii cererii. Cel puţin nu în acest an. S-a şters cu buretele efectul de creştere a preţurilor, indus de programul «Prima casă» în lunile de vară!”, afirmă Răzvan Muntean, manager general Imopedia.

Cum au fluctuat preţurile în 2009

În prima parte a anului, din ianuarie şi până în luna mai, preţurile apartamentelor vechi au scăzut lună de lună. De pildă, în luna ianuarie, preţul mediu al ofertelor de apartamente de două camere din cartierul Dristor era 72.000 euro. Până în luna mai acesta a scăzut până la 55.800 euro, cu aproape 30%.
În luna iunie, după anunţarea programului „Prima Casă”, preţurile au început să crească. De exemplu, preţul mediu al apartamentelor de două camere din Dristor a urcat în iunie la 58.050 euro, foarte aproape de plafonul maxim de 60.000 euro, impus de program. În luna iulie, când s-a acordat primul credit de acest gen, această valoare a crescut şi mai mult, la 63.000 euro, unde s-a şi menţinut în luna august.
De la mijlocul lunii septembrie ofertele nou introduse în baza de date Imopedia.ro s-au ieftinit, trend care s-a menţinut pe parcursul întregii luni octombrie. Preţul mediu al apartamentelor de două camere din Dristor este astăzi de 58.300 euro, cu 8% mai puţin decât în iulie şi august.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite