Preţuri de infarct pentru căldura de la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emoţii pentru sucevenii şi ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. La licitaţia pentru cărbunele necesar termocentralelor din Iaşi, Suceava şi Giurgiu, ofertele prezentate

Emoţii pentru sucevenii şi ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. La licitaţia pentru cărbunele necesar termocentralelor din Iaşi, Suceava şi Giurgiu, ofertele prezentate de firmele participante au variat între 265 de dolari pe tonă şi 322 dolari pe tonă (fără TVA).

Tarifele sunt de aproape trei ori mai mari decât cele din 2007. Preţul de achiziţie a combustibililor va determina, în proporţie de 60%, preţul gigacaloriei şi facturile plătite de populaţie pentru încălzire şi apă caldă.

"Vom încerca o negociere directă cu firmele şi sperăm să obţinem un preţ corect şi mult mai mic decât cel prezentat la licitaţie. Dacă nu vom putea cumpăra cărbune la preţuri rezonabile, vom căuta alte variante de aprovizionare pentru iarnă", a declarat Constantin Plăcintă, directorul Termica Suceava.

Reprezentanţii celorlalte două CET-uri implicate în licitaţie au declarat că vor încerca şi ei o negociere directă cu furnizorii de huilă. Primarul Iaşiului Gheorghe Nichita (PSD) şi directorul CET au prezentat, ieri, un plan ambiţios de modernizare a centralei, estimat la 183 de milioane de euro şi care ar urma să fie gata la sfârşitul anului 2009. Cei doi nu au venit însă cu nicio soluţie pentru combustibilul necesar la iarnă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite