Preşedinţia se pregăteşte pentru amânarea aderării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

emisiuni televizate, că Administraţia Prezidenţială ia în calcul varianta "posibilă, nu foarte probabilă", a amânării aderării României la Uniunea Europeană. "La nivelul Administraţiei

emisiuni televizate, că Administraţia Prezidenţială ia în calcul varianta "posibilă, nu foarte probabilă", a amânării aderării României la Uniunea Europeană.
"La nivelul Administraţiei Prezidenţiale lucrăm la rece şi cu luciditate pe ambele variante, varianta intrării la 1 ianuarie 2007 şi o variantă posibilă, nu foarte probabilă, a amânării intrării la 1 ianuarie 2007", a explicat Săftoiu. Este pentru prima oară când un demnitar din cadrul Administraţiei Prezidenţiale spune că este luată în calcul şi posibilitatea amânării aderării, după ce, până acum, preşedintele Traian Băsescu a declarat în repetate rânduri că singura ipoteză cu care lucrează autorităţile române este primirea în UE la 1 ianuarie 2007. "Nu există plan alternativ în ceea ce priveşte aderarea noastră. Obiectivul nostru rămâne integrarea în Uniune la 1 ianuarie 2007", declara Băsescu, anul trecut, în noiembrie, cotidianului francez "Le Figaro". Marţi seara, consilierul prezidenţial pe probleme politice a spus că nu este "speriat" de varianta amânării aderării. "şi dacă se amână cu un an, e ca şi când vine un tsunami peste noi".
"Nu, este o posibilitate care se poate întâmpla sau nu, dar care nu e privită în niciun caz la nivelul Administraţiei Prezidenţiale cu panică", i-a spus Claudiu Săftoiu realizatorului emisiunii. Săftoiu a arătat că există însă îngrijorarea ca nu cumva amânarea să se datoreze unor "inadvertenţe de ordin intern". "Ăsta este primul lucru pe care-l face preşedintele, să vegheze şi să şi impulsioneze încă o dată, că nu veghează aşa, ca un far călăuzitor, ci se şi implică activ, că ceea ce am promis că facem, să facem. Or, până una-alta suntem în grafic", a explicat consilerul prezidenţial.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite