Preşedinţia şi guvernul neagă existenţa documentului Macovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Prezidenţială, premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul justiţiei, Monica Macovei, au negat ieri informaţiile apărute în presa centrală în legătură cu trimiterea unor

Administraţia Prezidenţială, premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul justiţiei, Monica Macovei, au negat ieri informaţiile apărute în presa centrală în legătură cu trimiterea unor memorii de către Monica Macovei, premierului şi preşedintelui prin care ar fi cerut schimbarea procurorului Adriana Cristea din dosarul "Rompetrol".
"Nu am găsit nici un document cu acest conţinut", a spus consilierul prezidenţial Adriana Săftoiu. şi premierul a negat, ieri, la Viena, informaţiile potrivit cărora ar mai fi avut patru întâlniri la Palatul Victoria cu Dinu Patriciu şi Monica Macovei. Tăriceanu a infirmat şi primirea memoriului, catalogând toate informaţiile apărute ca fiind "stupefiante". şeful guvernului a vorbit şi despre o încercare de manipulare a opiniei publice, refuzând însă să dea alte amănunte. El a spus chiar că lucrurile au luat o turnură care a început să-i displacă profund. Singura glumă pe care a făcut-o premierul a fost legată de declaraţia conform căreia, anul trecut, s-a întâlnit de 365 de ori cu Dinu Patriciu. Ministrul justiţiei a infirmat, la rândul său, orice altă întâlnire cu premierul şi Patriciu în afară de cea din iunie 2005. De asemenea, Macovei a spus că nu a trimis nici un memoriu prin care să solicite înlocuirea Adrianei Cristescu din dosarul "Rompetrol" şi a cerut CSM să facă publice rezultatele acestei investigaţii.
Totodată, ministrul a solicitat procurorului general să precizeze dacă a existat vreo investigaţie în ceea ce priveşte activitatea Adrianei Cristescu. În plus, Macovei a cerut premierului să nu mai facă presupuneri privind agenda sa de întâlniri, având în vedere că Tăriceanu a spus că nu ştie dacă ministrul s-a mai întâlnit cu Patriciu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite