Preşedintele ar putea fi învins de kulturnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

personalităţi culturale, arată un sondaj BCS. Potrivit sondajului, 32% din cei chestionaţi ar vota pentru ceea ce ei consideră a fi cea mai importantă personalitate culturală din România, şi

personalităţi culturale, arată un sondaj BCS. Potrivit sondajului, 32% din cei chestionaţi ar vota pentru ceea ce ei consideră a fi cea mai importantă personalitate culturală din România, şi doar 26% ar opta ca Băsescu să rămână preşedinte.
Procentul celor indecişi este de 27%, iar 15% nu ar vota. Cercetarea sociologică arată că personalităţile culturale cele mai importante sunt considerate a fi: Adrian Păunescu - 7,3%; Florin Piersic - 6,1%; Cristian Tudor Popescu - 3,4% şi Sergiu Nicolaescu - 3,1%. BCS a alcătuit şi un top al celei mai admirate personalităţi muzicale, pe primul loc situându-se cântăreaţa de muzică populară Irina Loghin, preferată de 8,2% din cei chestionaţi. Ea este urmată de Angela Similea - 7% şi Mariana Nicolesco - 3%. Actorul cel mai apreciat este Florin Piersic, el întrunind preferinţele a 22,4% din cei chestionaţi. Pe locul doi, la o distanţă de 13 procente, se află Stela Popescu, iar pe locul trei se situează regizorul Sergiu Nicolaescu. Cel mai admirat om de litere este, potrivit sondajului, Adrian Păunescu, acesta fiind apreciat de 20,1% din repondenţi. Mircea Dinescu şi Mircea Cărtărescu se află mult în urma senatorului PSD, în ceea ce priveşte preferinţele literare ale românilor.
Pe larg în Pag. Actualitate

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite